„Primarul m-a agresat in primarie sa-mi ia pamantul”. Politia a ingropat dosarul

3622
Constantin Rusu si Gheorghe Valeanu - Ion Neculce
Constantin Rusu si Gheorghe Valeanu - Ion Neculce

@ Prezentam drama unui barbat din comuna Ion Neculce care se lupta de peste un an sa-si gaseasca dreptatea dupa ce a fost agresat in sediul primariei chiar de primarul Gheorghe Valeanu @ „Terenul meu a fost luat abuziv de sora lui. Cand m-am dus la primarie sa ma puna in posesia m-a injurat, m-a bruscat si mi-a sucit mana la spate. Noroc ca am reusit sa fug”, a spus  Constantin Rusu

Comuna Ion Neculce a devenit demult mosia familiei Rusu – Valeanu (Gheorghe Valeanu primar si sora lui Petronela Rusu functionar in primarie sotia fostului primar Vasile)  cei doi detin cea mai mare parte din terenul agricol al comunei dar asta nu mai este demult o noutate. Insa, acum se merge pana acolo incat cetatenii comunei sunt agresati de primar pentru a  le fi luate in mod abuziv terenurile. Prezentam astazi drama lui Constantin Rusu, un localnic din comuna Ion Neculce care se lupta de un an sa-si gaseasca dreptatea dupa ce a fost agresat chiar in sediul primariei chiar de primarul PSD, Gheorghe Valeanu si asta dupa ce i-a cerut celui care conduce comuna sa-i recunoasca dreptul de proprietate pentru o suprafata de 0,5 hectare pe care o stapaneste de zeci de ani si mai mult decat atat a obtinut si o sentinta judecatoreasca care-i atesta dreptul de proprietate asupra respectivei suprafete. „Mi-a sucit mana la spate si m-a bagat cu forta in biroul lui. Noroc ca am reusit sa fug”, s-a plans Constantin Rusu.

I-au luat terenul bun si voiau sa-i dea altul

S-a intamplat in data de 25 martie 2019 cand o comisie formata din reprezentanti ai Primariei Ion Neculce s-a deplasat pe tarlaua unde Constantin Rusu detine teren pentru a intocmit fisa de punere in posesie in baza unei sentinte judecatoresti pe cara barbatul a obtinut-o in anul 2000. Constantin Rusu a fost si el pe tarla sa se asigure ca membrii comisiei il pun in posesie pe parcela pe care o stapaneste de zeci de ani, mostenita de la parinti. La fata locului insa membrii comisiei au vrut sa-l puna in posesie pe un teren foarte prost care nu era bun pentru nici un fel de culturi. Constantin Rusu le arata celor din comisie care este terenul sau dar acestia evitau sa-i faca fisa de punere in posesie pe acea suprafata. „Aceasta atitudine a functionarilor primariei se explica prin faptul ca dupa ce am obtinut eu hotararea judecatoreasca sora primarului, Petronela Rusu si fiica sa au cumparat pe tarlaua respectiva 5 hectare si au intrat si pe terenul meu abuziv. De aceea tot evitau sa ma puna in posesie pe terenul meu”, a spus Costantin Rusu.

Agresiunea de la primarie

Dupa ce au facut masuratorile pe tarla membrii comisiei si Constantin Rusu s-au deplasat la sediul primariei Ion Neculce pentru ultimele ”formalitati”. Constantin Rusu i-a anuntat ca nu va semna si nu va accepta procesul verbal de punere in posesie. Asta deoarece nu i-au dat terenul pe care-l stapaneste de zeci de ani si pentru care plateste taxe si impozite. „M-a bagat cu forta in biroul lui dupa ce mi-a sucit mana la spate crezand ca o sa accept sub presiunea fortei fizice. Am reusit insa sa scap. Erau camere de luat vedere in primarie care au inregistrat totul”, a mai spus Constantin Rusu.

Politia n-a gasit probe

Constantin Rusu a depus o plangere penala pentru abuz in serviciu si purtare abuziva dar procurorii au clasar dosarul. Politia i-a audiat pe functionarii primariei care au negat incidentul. Mai mult decat atat a fost audiata in calitate de martos si Petronela Rusu. Adica Politia se astepta ca sora primarului si functionarii din subordinea acestuia  sa dea declaratii impotriva fratelui respectiv a sefului. Primaria a transmis primariei ca in momentul respectiv camerele de luat vederi nu au functionat si gata. „In urma cu circa 8 ani cand actualul primar Valeanu a fost agresat de o persoana camerele au functionat iar cand primarul a fost agresor camerele nu au functionat. Eu nu renunt, vreau sa mi se faca dreptate. Am scris si la Ministerul de Interne si la prefect”, a mai spus Constantin Rusu.

Contactat telefonic primarul Gheorghe Valeanu a refuzat sa comenteze.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.