Elevii ieșeni, locul I în lume la Olimpiada Internațională de Geografie, din Indonezia

148

Rezultate excepționale pentru elevii ieșeni pe plan internațional! Elevii s-au clasat pe locul I pe națiuni, la Olimpiada Internațională de Geografie, la Bandung, Indonezia, a anunțat Ministerul Educației. Competiția s-a desfășurat în perioada 8-14 august, iar în zilele de 9, 10, 11 și 12 august au avut loc cele trei probe, dar și excursii și jocuri tradiționale, potrivit programului oficial. În cadrul Olimpiadei Internaționale de Geografie au concurat aproape 180 de elevi din 46 de țări, mai anunță sursa citată.

Potrivit Ministerului Educației, lotul României a fost alcătuit din:

– Brădățeanu Radu Andrei, de la Colegiul Național „Sf. Sava” București – medalie de aur;
– Hanganu Daniel Nicolae, de la Colegiul Național Iași – medalie de aur;
– Preda David Ștefan, de la Colegiul Național Unirea, Focșani, medalie de aur;
– Olariu Tudor Sebastian, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, medalie de argint.

Șefa ISJ Iași, Luciana Antoci, a ținut să mulțumească public atât elevilor ieșeni medaliați, cât și profesorilor ieșeni care a coordonat lotul olimpic: ”REZULTAT DE EXCEPȚIE la OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE GEOGRAFIE (IGEO, 2023) din Bandung, Indonezia. România s-a clasat pe primul loc în lume, obținând trei medalii de aur şi una de argint!
Calde felicitări elevilor ieșeni Daniel Hanganu de la Colegiul Național care a obţinut medalia de aur şi lui Tudor Sebastian Olariu de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” premiat cu medalie de argint!
Gânduri de aleasă prețuire colegilor noştri, profesorii Dorin şi Cornelia Fiscutean, mentori desăvârșiți ai elevilor capabili de performanțe înalte, precum şi tuturor profesorilor care, prin efort susținut și vocație pedagogică, au construit, în timp, aceste rezultate excepționale care aduc, din nou, strălucire școlii de geografie de la Iași!”, este mesajul Lucianei Antoci pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.