Descinderi DNA in biroul unui primar PSD proaspat reales. Banii „pentru partid” erau in sertar

3738
Gheorghe Rotaru primar Tibana
Gheorghe Rotaru primar Tibana

@ Procurorii DNA Iasi au descins astazi in biroul primarului Gheorghe Rotaru de la Tibana @ Totul ar fi plecat de la faptul ca intr-un sertar din biroul primarului a fost gasita suma de 10.000 lei tocmai in momentul in care sediul primariei urma sa fie evacuat deoarece a fost pierdut in instanta @ ”Domnii de la DNA au facut copii dupa niste documente si au plecat. Nu a fost nimeni retinut”, a spus Laurentiu Mihalceanu, secretarul Primariei Tibana

Procurorii DNA Iasi au descins astazi in biroul primarului Gheorghe Rotaru de la Tibana, proaspat reales pentru un nou mandat. De dimineata la prima ora pana dupa amiaza in jurul orei 16.00 politistii si procurorii DNA au efectuat perchezitii si au facut copii xerox dupa o serie de documente privind achizitiile publice efectuate de Primaria Tibana in ultimii ani. Desi pe parcursul acestei zile prin comuna dar si prin mediile politice din Iasi circula informatia ca primarul Gheorghe Rotaru si viceprimarul Neculai Letcanu au fost retinuti la finalul perchezitiilor procurorii DNA nu au dispus o asemenea masura. ”Domnii de la DNA au facut copii dupa niste documente si au plecat. Nu a fost nimeni retinut”, a spus Laurentiu Mihalceanu, secretarul Primariei Tibana.

Primarul nu a raspuns la telefon dar am reusit sa luam legatura cu viceprimarul. „Nu este nimeni retinut. Si eu si primarul suntem bine. Ce, nu s-a terminat campania electorala?”, a spus viceprimarul Neculai Letcanu.

Politistii si procurorii DNA au transmis astazi la plecare ca cercetarile vor continua si este posibil sa revina in comuna.

Bani gasiti in sertarul din birou. I-a luat viceprimarul

Neculai Letcanu viceprimar Tibana
Neculai Letcanu viceprimar Tibana

Totul ar fi plecat de la faptul ca in urma cu mai bine de o luna cand s-a procedat la evacuarea sediului primariei Tibana deoarece cladirea a fost pierduta in instanta, in sertarul primarului a fost gasita suma de 10.000 lei, bani care nu prea aveau ce sa caute in acel loc. Povestea evacuarii sediului primariei a fost relatata de Dezvaluirea.ro in articolul „O comuna din judet a ramas fara primarie. Executorul evacueaza toata cladirea”, publicat in data de 14 august 2020.

Banii au fost gasiti in momentul in care se faceau procedurile si inventarierea bunurilor in vederea evecuarii. „Erau mai multi oameni de fata. In momentul in care s-au gasit banii, a inceput numararea lor. Banii au fost luati de viceprimar care a spus ca  sunt banii pentru partid”, a spus Bogdan Tufeanu, executorul judecatoresc care a evacuat cladirea.

Informatia legata de banii gasiti in biroul primarului ar fi ajuns la DNA. L-am intrebat si noi pe viceprimar de banii gasiti in sertar, l-am intrebat de unde proveneau si ce destinatie aveau. „Vreti sa stiti prea multe. La revedere”, a spus viceprimarul Neculai Letcanu.

Mai mult in sesizarea facuta la DNA ar fi fost cuprinse si unele informatii legate de nereguli privind achizitiile efectuate de Primaria Tibana in ultimii ani. De exemplu, unul din aspectele sesizate se refera la faptul ca intr-o singura zi Primaria Tibana ar fi receptionat cateva zeci de masini de piatra de pus pe drumuri, material care nu ar fi ajuns in comuna desi ar fi fost platit.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.