Patronul Fratelli riscă să piardă 10 milioane euro din afacerea Jumbo. Chirica: „Nu are autorizație”

39333
montaj hala Iasitex vanduta pentru Jumbo si Bogdan Gheorghiu
montaj hala Iasitex vanduta pentru Jumbo si Bogdan Gheorghiu

@ Pe data de 13 ianuarie 2021, omul de afaceri iesean promitea ca va obtine in termen de 6 luni autorizatia de construire pentru amenajarea unui magazin Jumbo @ În schimb, Jumbo îi promitea lui Gheorghiu că-i va plăti 10.125.000 euro pentru terenul din bulevardul Primăverii nr.2, dupa obținerea autorizației @ Gheorghiu nu a obtinut autorizația și riscă să plătească și o penalitate de 1.000 euro pe zi

Amenajarea unui magazin Jumbo, pe bulevardul Primăverii, langa Dedemen într-o fostă hală a fostei fabrici Iasitex este blocată deocamdată. Asta deoarece, omul de afaceri Bogdan Gheorghiu, cunoscut si ca patron al clubului Fratelli nu s-a ținut de cuvânt adică nu a obținut autorizația de construire. A trecut mai bine de un an de când Bogdan Gheorghiu a promis că va obține autorizația de construire pentru magazinul Jumbo de pe bulevardul Primăverii nr.2 iar acest lucru nu s-a întâmplat. În plus, Bogdan Gheorghiu riscă să piardă 10.125.000 euro în cazul în care nu va obține autorizația de construire. Astfel, în data de 13 ianuarie 2021, Bogdan Gheorghiu în calitate de reprezentant al firmei sale SC Concept SRL a semnat cu Jumbo EC. R SRL reprezentată de Ana Maria Kotsis un ante-contract de vânzare-cumpărare pentru terenul de 17.821 mp și clădirile de pe bulevardul Primăverii nr.2, adică fosta hala de filiatura pieptanata de la Iasitex. Potrivit acestui ante-contract firma  Jumbo EC. R SRL i-a promis lui Gheorghiu ca-i va plati suma totala de 10.125.000 euro fara TVA pentru aceasta proprietate in cazul in care patronul Fratelli va obtine autorizatia de construire si autorizația de funcționare pentru un magazin Jumbo, in fosta hală de filiatură.

Chirica: „Nu a fost emisă autorizația”

În momentul semnării antecontractului de vanzare-cumpărare SC Concept SRL a primit doar un avans de 50.000 euro diferenta pana la 10.125.000 euro urmand a fi achitata dupa obținerea autorizațiilor.  Potrivit înțelegerii Gheorghiu trebuia să obțină autorizația de construire in termen de 6 luni de la data semnării. Acesta a obținut la datra de 13.01.2021 doar certificatul de urbanism nr. 6 privind „Amenajare spatiu comercial si parcaje in spatii existente,  amplasare mijloace publicitare, împrejmuire proprietate, demolare anexe, realizare acces”. Primarul Mihai Chirica ne-a confirmat ca magazinul Jumbo nu a obtinut inca autorizația de construire. „Încă nu a fost emisa autorizația de construire pentru magazinul Jumbo. Nu cunosc motivele pentru care acest document nu a fost încă emis. Nu este necesară aprobarea unui nou Plan Urbanistic Zonal deoarece magazinul urmeaza sa fie amenajat in vechea hala de la Iasitex”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Gheorghiu risca penalitati de 1.000 euro pe zi

Mai mult, conform înțelegerii firma lui Gheorghiu riscă să plătească o penalitate de 1.000 euro pe zi în cazul în care nu va obține la timp autorizația de construire. „În cazul in care intârzierea in indeplinirea conditiilor suspensive in termenul de 6 luni de la data semnarii se datoreaza promitentului vânzător promitentul cumparator își exercita dreptul de prelungire. Contractul de vanzare este incheiat după o astfel de prelungire. Promitentul vanzator va datora promitentului cumparator o penalitate de 1.000 euro pe zi pe o durată de maxin 3 luni care va fi cu suma de la punctul 7.4.2 (10.075.000 euro-n.r)”, se mai arata in antecontract.

Însă, termenul limită de semnare a contractului de vânzare-cumpărare este de 36 de luni de la data semnării respectivului antecontract, adică în ianuarie 2023. Gheorghiu a cumpărat cladirile și terenul cu circa 6,7 milioane euro de la Iasitex in anul 2017. Până la semnarea intelegerii cu Jumbo, Gheorghiu a garantat proprietatea pentru suma de 4.437.000 euro in favoarea Garanti Bank.

Citeste si Citeste si „Foto exclusiv. Fabrica Iasitex taiata pentru fier vechi. Tranzactie de 8 milioane euro”

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.