Sentinţă-bombă în scandalul dintre Maricel Popa şi Vasile Cîtea! FOTO (EXCLUSIV)

577
Maricel Popa si Vasile Citea
Maricel Popa si Vasile Citea

@ Sentinţă în scandalul dintre Maricel Popa şi Vasile Cîtea @ Judecătorii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat luarea vreunei decizii în procesul de lovire şi alte violenţe pentru data de 6 iunie 2024 @ Amintim că procurorii l-au trimis în judecată pe Vasile Cîtea, fostul boxer fiind acuzat acum că l-ar fi lovit pe Maricel Popa, ex-şeful PSD Iaşi

Sentinţă în scandalul dintre Maricel Popa şi Vasile Cîtea! Magistraţii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat luarea vreunei decizii în procesul de lovire şi alte violenţe pentru data de 6 iunie 2024.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, procurorii l-au trimis în judecată pe Vasile Cîtea, fostul boxer fiind acuzat acum că l-ar fi lovit pe Maricel Popa, ex-şeful PSD Iaşi.

Sentinţă-bombă în scandalul dintre Maricel Popa şi Vasile Cîtea!

Amintim că, în urmă cu aproximativ doi ani, în ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Iași, întâlnire care a avut loc la Hotel „Coroana”, din Târgu Frumos, președintele organizației, senatorul Maricel Popa, a declarat că a fost strâns de gât de secretarul organizatiei, deputatul Vasile Cîtea, fost campion la box. Incidentul ar fi avut loc în sediul organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, de pe bulevardul Ștefan cel Mare, din municipiul Iași.

Popa a arătat și poze care ar fi trebuit să probeze agresiunea la care ar fi fost supus.Tot atunci, Maricel Popa a propus inlocuirea lui Cîtea din functia de secretar. Asadar, 60 de membri ai CEx, dintr-un total de 80, au votat pentru schimbare lui Cîtea. În locul său a fost numit Bogdan Cojocaru, un apropiat al lui Popa. Zilele trecute acelasi Cojocaru i-a luat locul lui Popa la sefia PSD Iasi, dupa ce conducerea centrala i-a spus senatorului să facă un pas în spate.

De unde a izbucnit întreg scandalul

Conflictul dintre Vasile Cîtea și Maricel Popa durează din octombrie 2020, cand au fost întocmite listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Din câte se pare, Maricel Popa ar fi vrut să-l înlăture pe Vasile Cîtea, aflat la al doilea mandat, de pe un loc eligibil la Camera Deputatilor. Maricel Popa se afla pe primul loc la Senat, acesta fiind urmat de Camelia Gavrilă.

La Camera Deputatilor lista era deschisă de Cristian Stanciu, acesta fiind urmat Bogdan Cojocaru, Dumitru Pantazi (fostul primar de la Paşcani), Marian Şerbescu (fost prefect), Ionuţ Câmpeanu, Bogdan Crucianu, Mihai Mihalache (fostul primar de la Schitu Duca) şi Bogdan Balanişcu. Mai apoi, făcând lobby separat la Bucureşti, Cîtea, finul său, Marius Ostaficiuc, şi Vasile Toma au reușit să schimbe total lista propusă de Popa, obţinând locuri eligibile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.