Spitale din Iaşi, date în judecată! Angajaţii îşi cer drepturile în instanţă! (EXCLUSIV)

2383
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Mai mulţi angajaţi ai unor spitale din municipiul Iaşi au decis să apeleze la instanţele de judecată @ Astfel, aceştia le cer magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi să oblige unităţile medicale la plata unor drepturi salariale @ Unul dintre spitalele care au fost chemate în faţa instanţei este cel de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”

Spitale din Iaşi, date în judecată! Angajaţii îşi cer drepturile în instanţă! Astfel, mai mulţi angajaţi ai unor spitale din municipiul Iaşi au decis să apeleze la instanţele de judecată.

Aşadar, aceştia le cer magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi să oblige unităţile medicale la plata unor drepturi salariale. Unul dintre spitalele care au fost chemate în faţa instanţei este cel de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”.

 

Cristina Năstase a dat în judecată Spitalul de Boli Infecţioase

 

Pe data de 21 februarie 2023, Cristina Năstase, o angajată, a decis să cheme în judecată Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, din Iaşi. Aceasta le cere magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi să oblige instituţia la plata sporului Covid-19, precum şi a altor drepturi salariale.

Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al acestui litigiu de muncă. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o hotărâre în acest caz.

 

Alte unităţi medicale din Iaşi, chemate în instanță

 

De altfel, Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” nu este singura unitate din Iași acționată în judecată. După estomparea veștilor referitoare la pandemia de Covid-19, angajații mai multor asemenea instituții au apelat la judecătorii ieșeni.

Salariații susțin că ar fi trebuit să beneficieze de mai multe drepturi bănești, dar pe care nu le-au primit. În orice caz, angajații spitalelor din Iași trebuie să se înarmeye cu răbdare, deoarece un simplu litigiu de muncă, în care lucrurile sunt destul de clare, poate dura mai mult de 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.