Au plătit pentru apartamente și s-au ales doar cu o groapă. Păgubiții acuză dezvoltatorul de țeapă

11398
groapa bloc si Constantin Mazarianu
groapa bloc si Constantin Mazarianu

@ Zeci de clienți i-au plătit controversatului afacerist Constantin Măzărianu avansuri pentru apartamente într-un bloc în Copou @ Nu au primit apartamentele iar firma lui Măzărianu, entitatea care a incasat avansurile a intrat in insolvență @ Măzărianu nu a reusit să obțină nici măcar autorizația pentru bloc iar pe terenul pe care trebuia ridicat blocul a fost săpată doar o groapă @ În schimb Măzărianu și soția lui conduc fiecare cate un Mercedes

Au plătit avansuri mari pentru apartamente în urmă cu un an și in schimbul locuințelor s-au ales cu o groapă. Cel care a incasat banii intre 30.000 și 70.000 euro de la fiecare este controversatul afacerist Constantin Măzărianu condamnat în trecut pentru evaziune fiscală. Constantin Măzărianu a cumpărat un teren in Copou pe strada strada Antonin Ciolan nr. 12E, iar anul trecut prin vară a promis ca va ridica un bloc cu 39 de apartamente și a inceput sa incaseze avansuri. Ansamblul imobiliar a fost botezat Auris Rezidence. Un client pe nume C.A cu care am discutat a achitat 71.000 euro pentru un apartament de 77.000 euro. Un altul a achitat 150.000 euro pentru trei apartamentele. Banii au fost încasați prin intermediul firmei Juz Construct SRL, patronata de Constantin Măzăroanu. Acesta le-a promis că le va preda apartamentele cel târziu în luna decembrie anul acesta. Pe terenul pe care-l deține a săpat o groapă și s-a oprit. Asta deoarece Măzărianu nici măcar nu a reușit să obțin autorizație de construire pentru bloc. Oamenii se tem că au luat o mare țeapă, ca nu vor mai primi de la Măzărianu nici banii, nici apartamentele.

Unde au dispărut banii?

Deși a încasat sute de mii de euro de la clienți firma lui Măzarianu nu a reușit sa achite la timp o datorie de 97.577, 99 lei către SC Polivalent SRL, firma care i-a furnizat betoane. În consecință firma a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvență. Ulterior au depus cereri similare și firmele Steel Transport & Logistic SRL respectiv SC Rialuc Constructii LKN SRL care au de recuperat peste 550.000 lei. În cele din urmă pe 9 iunie a.c Tribunalul Sindic a aprobat intrarea in insolvență a SC Juz Construct SRL (vezi aici) fiind desemnat a sa se ocupe de aceasta firma de practicieni în insolvență condusa de Eduard Pascal, Eurobusiness LRJ SPRL. Pascal trebuia sa publice tabelul creditorilor pana pe 15 august a.c. in Buletinul Procedurilor de Insolvență dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Vor pierde banii?

În cazul în care firma lui Măzărianu va eșua în implementarea unui plan de reorganizare Tribunalul Sindic va decide intrarea în faliment. În aceasta situatie cei care au dat avansuri pentru apartamente își vor recupera banii din vanzarea bunurilor Juz Construct. Dar ei nu vor fi primii care vor incasa bani imediat ce vor fi vandute bunuri. Din banii obținuți primul se va servi statul adica in primul rand vor fi achitate creanțele bugetare. Dupa aceea daca mai raman bani vor fi distribuiti catre cei care au platit avansuri pentru apartamente si alte societati comerciale creditoare. ‘’Eu am vrut sa ridic blocul dar nu am primit inca autorizatia de construire. Cand o sa primesc autorizatie o sa ridic blocul. In cazul in care voi intra in faliment oamenii isi vor recupera banii deoarece terenul din Copou valoreaza 1 milion de euro’’, a declarat Constantin Măzărianu.

Sa reamintim ca s-a inregistrat cel putin o situatie in municipiul Iași în care cei care au platit avansuri pentru apartamente au ramas pagubiti deoarece dezvoltatorul a dat faliment. Este vorba despre cartierul Green Park din Tătărași. Să mai precizam ca firma Juz Construct a intrat in insolventa dar Mazarianu se plimba cu un Mercedes din ultimele tipuri.

Cutremur pe piața imobiliară din Iași. Cerere de insolvență pentru blocurile Rivers Towers

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.