Exclusiv! Avion de razboi rusesc prăbușit la Sculeni. Ancheta secreta la Parchetul Militar

10642

@ ‘’In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de coliziune. In cauza se efectueaza cercetari cu privire la prabusirea unui avion militar ale carui componente, provenite din epava aparatului de zbor, au fost descoperite in raul Prut’’, a transmis pentru Dezvaluirea.ro, Gheorghe Prelipcean, prim-procuror magistrat al Parchetului Militar @ Ramasitele avionului au fost gasite, in raul Prut, in localitatea Sculeni de politistii de frontiera ieseni

Ramasitele unui avion de lupta rusesc au fost descoperite in raul Prut, pe raza localitatii Sculeni de politistii de frontier ieseni pe data de 15 februarie a.c. Fiind alertati si politistii de la IPJ s-a stabilit conform procedurilor ca este necesara o ancheta a Parchetului Militar (denumire oficiala: Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Iasi). Procurorii militari s-au deplasat imediat la fata locului si au demarat primele cercetari. In urma unei solicitari de informatii formulate de ziarul on-line Dezvaluirea.ro, procurorii militari ne-au formulat un raspuns pe care-l vom reda in randurile urmatoare. ‘’La nivelul Parchetului Militar s-a inregistrat un dosar penal. Dosarul s-a constituit ca urmare a unei sesizari a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi si a Inspectoratului de Politie Judetean Iasi din data de 15.02.2020. In cauza se efectueaza cercetari cu privire la prabusirea unui avion militar ale carui componente, provenite din epava aparatului de zbor, au fost descoperite in raul Prut la data de 15.02.2020. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de coliziune.  Avand in vedere stadiul incipient al cercetarilor este prematur sa facem cercetari asupra celorlalte aspect concrete mentionate in cererea’’, , a transmis pentru Dezvaluirea.ro, Gheorghe Prelipcean, prim-procuror magistrat al Parchetului Militar.

 

Ultima fraza din raspuns se refera la faptul ca am intrebat de la ce tip de avion provine epava, anul fabricatiei si tara de origine. Doar se banuieste deocamdata dupa forma componentelor ca este de origine ruseasca dar nu se stie daca s-a prabusit sau a fost doborat. De asemenea se banuieste ca ar fi fost doborat in cel de-al doilea Razboi Mondial. De altfel, intr-o editie anterioara am aratat ca in zona respectiva in comuna Victoria au fost descoperite mai mule mine antitanc si antipersonal provenite din al Doilea Razboi Mondial (vezi aici).

Avioanele de razboi rusesti

In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, sovieticii au luptat cu mai multe tipuri de avioane de vanatoare si bombardiere. Cele mai temute erau avioanele de vanatoare si bombardierele Tupolev care au dat mari batai de cap avioanelor Junkers cu care luptau nazistii. De asemenea rusii au mai folosit si bombardiere Iliușin, avioane de vanatoare si bombardiere Iakolev, avioane de vanatoare Lavocikin, avioane de vanatoare si bombardiere Petliakov, avioane de vanatoare Polikarpov si avioane de vanatoare MIG. Unele tipuri printre care MIG si Tupolev au fost construite si folosite si dupa conflagratia mondiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.