Dosarul politistilor cu spaga la sectie. Unul scapa, celalalt a fost condamnat

1576

@ Cei doi politisti au fost acuzati ca au luat mita constand in special in renovarea sediului Politiei din Grajduri, localitatea in care activau @ Silviu Gabriel Pruteanu si Cristian Ignat au fost judecati ca au inchis niste dosare penale unor persoane pe care le-au pus in schimb sa renoveze sectia de politie

Sentinta interesanta intr-un dosar cu acuzatii la fel de interesante. Astfel, Curtea de Apel Iasi a pronuntat in aceasta seara sentinta definitive in dosarul celor doi politisti ieseni care au fost judecati pentru luare de mita si abuz in serviciu si asta deoarece ar fi inchis niste dosare penale dupa ce i-au convins pe faptuitori sa munceasca la renovarea sectiei de politie in care lucrau, cea din comuna Grajduri judetul Iasi. Astfel, politistul Silviu Gabriel Pruteanu a fost achitat in conditiile in care in urma cu un an a fost condamnat la Tribunal la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare iar Cristian Ignat care initial fusese condamnat la 3 ani de inchisoare a fost ramas acum cu 2 ani si 4 luni de inchisoare. Vili Netca un cetaten din comuna Scanteia un barbat judecat pentru cumparare de influenta si asta deoarece si-a ‘’negociat’’ dosarul cu unul dintre politisti a fost achitat.

Acuzatii din anul 2010

Faptele judecate in acest dosar s-au petrecut in anul 2010 pe cand cei doi lucrau la sectia de politie din Grajduri. Sediul de Politie era intr-o stare avansata de degradare dar, cei doi politisti au decis sa il modernizeze prin metode ilegale. Doi cetateni din comuna Grajduri pe care politistii ii cunosteau au comis atunci nereguli rutiere ce au fost prinsi de agenti.
Astfel, Maricel Bogdan este barbat ce a fost prins conducand o masina ce avea numarul de inmatriculare expirat. Soferul a fost de acord sa realizeze lucrarile de termoizolatie la sediul Politiei, cu materialele sale, pentru a nu fi sanctionat de agenti. Valoarea materialelor si a manoperei a fost calculata de judecatori, potrivit minutei de condamnare, la 1.600 de lei. Un alt barbat, Gelu Ghetiu, a fost prins dupa ce a comis o contraventie rutiera si a fost de acord sa realizeze o fantana in sediul Politiei pentru a scapa de sanctiune. Valoarea lucrarilor realizate de acesta a fost calculata de judecatori la 300 de lei.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.