Iata ordonanta DNA-Maricel Popa. Seful CJ: „S-a facut dreptate”

2622

@ In data de 6 martie a.c DNA Iasi a clasat dosarul in care Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi a fost cercetat pentru luare de mita si abuz in serviciu @ Dosarul a pornit ca urmare a unui denunt facut de Cornel Branza, patronul firmelor Ted Construct si Con Ted Company SRL un personaj care a incasat sute de miliarde de la drumuri judetene si a lasat in spate drumuri pline de gropi @ „S-a facut dreptate. Astept sa vina confirmarea, sa primesc ordonanta. Am in continuare incredere in justitie”, a declarat Maricel Popa pentru Dezvaluirea.ro @ Prezentam in fotocopie o parte din ordonanta de clasare

Nu spunem ca Maricel Popa ar fi vreun sfant Doamne Fereste. Actualul presedinte al Consiliului Judetean are putea avea destui ”morti in dulap” si putea fi chestionat cu privire la intreprinderile de stat care au trecut prin proces de privatizare ( exemplu – Tehnoton SA) si altele. Dar, sa pornesti ditamai DNA Iasi un dosar impotriva lui Maricel Popa ca urmare a unei sesizari facute de Cornel Branza un personaj care a facut o avere uriasa numai din contracte cu statul lasandu-ne in schimb drumuri pline de gropi si care a si fost trimis in judecata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata pentru evaziune fiscala cu facturi luate de la tiganii din Ciurea, sa-i dai crezare acestui personaj si sa cheltui resurse cu o ancheta pe baza spuselor acestuia, ni se pare totusi prea mult. Maricel Popa a fost cercetat pentru abuz in serviciu si luare de mita. Prezentam mai jos faptele pentru care a fost cercetat seful CJ Iasi cu precizarea ca acesta a fost gasit nevinovat. In ceea ce priveste luarea de mita Maricel Popa a fost cercetat ca le-ar fi cerut lui Cornel Branza si de la Ioan Echimov (patronul Eky Sam) sa incheie contracte cu firmele sale de constructii (cum ar fi Antrepriza de Lucrari Drumuri de Poduri SA sau CCF Moldova din Campulung astfel incat cei doi asfaltatori sa-si ”cumpere” dreptul de a derula mai departe contracte cu Directia de Drumuri Judetene care este si astazi in subordinea lui Maricel Popa. „In fapt s-a retinut ca numitul Maricel Popa presedinte al Consiliului Judetean Iasi a sistat lucrarile in cadrul unui proiect de asfaltare a DJ 248A Iasi-Voinesti conditionand reluarea lucrarilor de catre firma Con Ted Company SRL de darea in subantrepriza a parte din lucrari catre firma agreata de acesta”, se arata in ordonanta prin care Popa a fost gasit nevinovat.

Spaga, beneficii de imagine?

Mai departe Popa a fost cercetat pentru abuz si luare de mita deoarece ar fi permis ca in campanie electorala sa se efectueze lucrari la unele drumuri judetene fara contracte si fara autorizatii de construire. Astfel, Popa a mai fost cercetat pentru abuz in serviciu si asta deoarece a dispus efectuarea unor lucrari pe niste drumuri din Erbiceni si Prisacani fara ca Directia de Drumuri sa fi incheiat cu niste firme de constructii un contract in acest sens iar demararea acestora s-ar fi facut fara autorizatie de construire. Intr-adevar Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a incheiat un acord cadru pentru efectuarea de lucrari de pietruire pe drumurile judetene in perioada 2014-2016, acord ce a fost incheiat cu trei firme si anume SC Construct & Drum SRL, SC Tehno Forest SRL, Enviro Construct SRL, insa pentru demarea afectiva a lucrarilor din Prisacani si Erbiceni trebuiau incheiate si niste contracte subsecvente. „Scopul urmarit de catre presedintele Consiliului Judetean in efectuarea urgenta de lucrari fara existenta unui contract subsecvent la acordul cadru sau inn efectuarea de lucrari la drumuri care nu au fost prevazute in acordul cadru este acela a castigarii unei imagini personale deosebite cu privire la implicarea presedintelui Consiliului Judetean in problemele locuitorilor din judetul iasi dar si castigarea unui prestigiu politic atat pentru persoana sa cat si pentru partidul din care face parte numitul Maricel Popa in conditiile in care lucrarile s-au efectuat in preajma alagerilor parlamentare din data de 11.12.2016”, se arata in ordonanta DNA.
Si aceste acuzatii s-au dovedit a fi in cele din urma nefondate. „S-a facut dreptate. Astept sa vina confirmarea, sa primesc ordonanta. Am in continuare incredere in justitie”, a declarat Maricel Popa pentru Dezvaluirea.ro

Apare si Echimov in peisaj

De asemenea Popa a mai fost cercetat tot pentru luare de mita deoarece firma sa, Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi SA ar fi subcontractat lucrari de la firma lui Ioan Echimov, SC Eky Sam SRL. La randul sau Eky Sam ar fi contractat lucrari de la Directia de Drumuri Judetene institutie care se afla si astazi in subordinea lui Maricel Popa. „Aceasta modalitate de actiune a fost considerata o incercare de mascare a adevaratei proveniente a sumei de bani virate mai precis de remitere a sumei ca si mita pentru garantarea obtinerii in continuare de contracte de catre Eky Sam SRL.
Mai departe Popa a fost cercetat tot pentru luare de mita deoarece ar fi facilitat incheierea de catre Eky Sam a unor contracte de deszapezire pe drumurile judetene. Asta in conditiile in care utilajele de deszapezire ar fi fost inchiriate de la una din firmele lui Maricel Popa sau de la o Conproiect Aky SRL, firma administrata de Daniel Achitei la acea vreme directorul Directiei de Drumuri Judetene. Si aceste acuzatii s-au dovedit a fi nefondate.
In acest dosar a mai fost cercetata si primarita din Tibanesti, Aurica Cobuz. In ceea ce o priveste cercetarile au vizat incheierea unor contracte de arenda cu firmele sale de catre cetatenii din comuna. Sa mai reamintim ca in mai 2017, DNA Iasi a efectuat perchezitii la Directia de Drumuri Judetene dar si la firmele lui Maricel Popa ca si la acea a lui Daniel Achitei, fostul director al Drumurilor Judetene cercetat de asemenea in dosar deoarece ar fi complotat cu seful C. Toti cei cercetati au fost scosi de sub urmarire penale.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.