Șeful PNL Iași cere ministrului Transporturilor să oprească blasfemia lăutăreasca a Trenului Regal

338
Alexandru Muraru
Alexandru Muraru

O petrecere lautărescă cu şpriţuri şi lăutari, va fi organizată chiar de Ziua Naţională, în Trenul Regal. Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași s-a revoltat când a aflat că în trenul istoric va avea loc acest eveniment. Deputatul solicită ministrului Transporturilor să oprească blasfemia lăutărească din Trenul Regal, programată pentru 1 Decembrie.  „Atingerea adusă valorilor istorice, prin închirierea Trenului Regal de către o companie care intenţionează să organizeze în vagoanele regale petreceri lăutăreşti pentru 1 Decembrie este intolerabilă şi trebuie stopată imediat. Am primit cu multă îngrijorare informaţia potrivit căreia Trenul Regal care l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, urmează să găzduiască, cu girul Societăţii Feroviare de Turism SA, o petrecere cu “muzică lăutărească şi brânzeturi fine”, pentru un eveniment privat.

Casa Regală şi opinia publică dezaprobă vehement acest tip de manifestare în trenul în care patru generaţii ale Familiei Regale au trăit momente istorice. Din acest motiv, îi solicit public ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să intervină urgent şi să oprească iminenta ofensă adusă memoriei acestui simbol naţional al istoriei noastre din partea unei companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. Organizarea de petreceri cu taraf şi muzică lăutărească este inacceptabilă într-o societate românească care emană un deosebit respect pentru valorile promovate de Familia Regală. Garanţiile date de către organizatorii petrecerii lăutăreşti, tocmai în anul centenarului încoronării a celui care a comandat trenul, Rege Ferdinand I, nu au nicio valoare, având obligaţia morală să renunţe la acest demers şi apoi să îşi ceară scuze publice pentru tentativa de închiriere a istoriei pentru petreceri lăutăreşti.

Ministrul Transporturilor trebuie să înţeleagă faptul că lipsa de reacţie într-o asemenea situaţie înseamnă lipsa de respect pentru Casa Regală şi opinia publică generală, lăsând să genereze un precedent periculos pentru simbolistica istorică şi identitatea regală”, se arată într-un comunicat de presă semnat de către Alexandru Muraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.