Bomba! Amenda 1 milion de euro pentru smecherul cu blocul din Copou

2134

@ Acum, Silviu Etcu afaceristul care a ridicat blocul din Copou vis a vis de Taxicom nu mai poate face absolut nimic @ Intreaga avere ii va fi scoasa la vanzare pentru recuperarea sumei de 1 milion de euro @ In cazul in care sunt clienti care cumpara apartamente de la Silviu Etcu, acestia trebuie sa fie foarte atenti deoarece imobilele pot fi revendicate de autoritati pentru recuperarea creantei

Executarea silita a afaceristului Silviu Etcu pentru recuperarea sumei de 1 milion de euro va putea demara in zilele urmatoare in baza unei decizii pronuntate ieri de Curtea de Apel Iasi. Magistratii instantei superioare au decis ca, solicitarea ca averea lui Silviu Etcu sa fie scoasa la vanzare pentru ca partenerii sai de afaceri, cei care au fost tepuiti de acest afacerist sa-si recupereze banii este perfect legala si au incuviintat executarea afaceristului. Cu alte cuvinte magistratii au respins definitiv recursul facut de Etcu impotriva deciziei Tribunalului care aprobase deja ca acesta sa fie executat, in decembrie 2018. Sa reamintim ca suma exacta care trebuie recuperata de la Etcu este 4.630.013,47 lei si reprezinta datoriile neachitate ale firmei Ral Construct Grup, firma pe care Etcu a falimentat-o. Executarea lui Etcu a fost motivata de faptul ca nu si-a platit datoriile in conditiile in care firma avea bani sa-si achite creantele. Cu alte cuvinte Etcu a bagat banii in buzunar iar statul si partenerii sai de afaceri s-au ales cu teapa. Cererea de executare a averii lui Etcu a fost aprobata prin procedura de ”angajare a raspunderii”, prevazuta de legislatia insolventei. Aceasta ”pedeapsa” care consta in executarea averii pentru plata datoriilor firmelor se aplica patronilor companii care au administrat cuu rea-credinta activele firmelor asa cum este cazul lui Etcu. In cazul acestuia cererea a fost depusa chiar de lichidatorul judiciar. ” Astfel, cu ocazia analizei economico – financiare a activitatii debitorului, lichidatorul judiciar a aratat ca paratul, in calitate de administrator statutar al societatii falite a incuviintat si aprobat efectuarea unor plati preferentiale doar in ceea ce priveste anumiti creditori ai debitorului, din acest fapt rezultand intelegeri premeditate cu reprezentantii acestora din urma, de maniera a-i prejudicia pe ceilalti creditori concursuali”, au aratat judecatorii in sentinta prin care s-a probat executarea averii lui Etcu.

Teapa si la stat

Printre cei care au fost prejudiciati, dupa cum a aratat si judecatorul, se numara Directia de Finante care are de recuperat taxe si impozite, neachitate in suma de 494.647 lei, Kruk (recuperare credit bancar nerambursat ) 374.547 lei, Terramold Construct SRL – 510.371 lei, Impuls Leasing- 361.225 lei etc. ”Fata de situatia de fapt descrisa anterior, instanta apreciaza ca activitatea paratului se incadreaza in dispozitiile art. 138 alin. 1 lit. a ti b, referitoare la folosirea bunurilor sau creditelor societatii in folosul sau precum si la efectuarea de acte de comert in interesul personal sub acoperirea persoanei juridice , in conditiile in care s-a dovedit ca debitoarea figura la nivelul anului 2010 cu creante nerecuperate si stocuri care ar fi putut acoperi integral datoriile inscrise in tabelul definitiv, aceasta in conditiile in care paratul nu ar fi abandonat efectiv activitatea derulata, daca ar fi procedat la o judicioasa valorificare a stocurilor de marfa, iar din sumele obtinute ar fi achitat datoriile debitorului si nu in ultimul rand daca ar fi procedat in mod concret la recuperarea creantelor din mana debitorilor societatii falite”, se mai arata in sentinta.
Amintim de asemenea ca prin intermediul altei firme Etcu a construit recent un bloc, in Copou vis a vis de Taxicom, ansamblul numindu-se Park Rezidence Copou.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.