Suspect de trafic de cocaină, pus pe burtă la Iaşi! Un bărbat a ajuns după gratii! GALERIE FOTO

767
perchezitii DIICOT
perchezitii DIICOT

@ Suspect de trafic de cocaină, pus pe burtă la Iaşi: un bărbat a ajuns după gratii @ Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore unui individ @ Vasile Valentin Chiriac este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc

Suspect de trafic de cocaină, pus pe burtă la Iaşi! Un bărbat a ajuns după gratii! Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore unui individ. Vasile Valentin Chiriac este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, pe 29 august 2023, ieşeanul a fost prins în flagrant în timp ce deținea, mai multe doze de cocaină, destinate comercializării.

Percheziţii domiciliare, la suspecţi de trafic de cocaină

 

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate, din locuință și din autoturismul inculpatului, droguri de risc și mare risc, respectiv cantitățile de 145 de grame cocaină și 37 de grame canabis.

„S-a reținut faptul că aceste droguri au fost achiziționate de inculpat din Italia în luna august 2023 și disimulate într-un colet pe care l-a expediat în România prin intermediul unei firme de transport. Coletul a fost ridicat de inculpat de la adresa de destinație din municipiul Iași”, au afirmat ieri anchetatorii ieşeni.

Ce au mai spus anchetatorii cu privire la ieşean

 

De asemenea, în perioada iulie-august 2023, ieşeanul Vasile Valentin Chiriac ar fi deținut și comercializat diferite cantități de cocaină consumatorilor de pe raza județului. Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a individului, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog.

„Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Iași – Secția 2 Poliție Rurală Ciurea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au încheiat oamenii legii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.