Un nou scandal cutremură UMF Iaşi din temelii! Cum se dădeau şpăgile pentru examene! (EXCLUSIV)

7574
UMF Iasi
UMF Iasi

@ Un nou scandal cutremură UMF Iaşi din temelii: cum se dădeau şpăgile pentru examene @ Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat ieri doi studenţi acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune @ Astfel, Elena Karina Talpalariu (fostă Balaş) a primit o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare, în timp ce Marian Nichita a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare @ În plus, magistraţii au confiscat de la Elena Karina Talpariu suma de 2.100 de euro

Un nou scandal cutremură UMF Iaşi din temelii! Cum se dădeau şpăgile pentru examene! Ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat doi studenţi acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune.

Aşadar, Elena Karina Talpalariu (fostă Balaş) a primit o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare, în timp ce Marian Nichita a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare. În plus, magistraţii au confiscat de la Elena Karina Talpariu suma de 2.100 de euro.

Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

Un nou scandal cutremură UMF Iaşi din temelii!

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi tineri a început pe 4 ianuarie 2019. Procurorii ieşeni i-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite. Procurorii ieşeni au spus că, în noiembrie 2015, Marian Nichita, atunci student în anul III la Facultatea de Tehnică Dentară din cadrul UMF Iaşi, s-ar fi ocupat personal de colectarea sumelor de bani de la 14 studenţi din acelaşi an ai aceleiaşi facultăţi, obţinând suma de 2.100 de euro, ar fi întocmit lista cu numele acestora, după care, într-o zi din intervalul 2 – 11 noiembrie 2015, i-ar fi dat banii Elenei Karina Balaş.

limite-bani
limite-bani

Procurorii: „Banii, înmânaţi în spital”

Anchetatorii au adăugat că tânărul i-ar fi înmânat absolventei universităţii şi lista cu numele studenţilor care au dat bani, ştiind că aceasta a lăsat să se înţeleagă că poate interveni pe lângă asistentul universitar D.N.B., pentru facilitarea promovării la disciplinele Edentaţie Totală şi Edentaţie Totală ROC, înlesnind astfel săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către Elena Balaş. „În perioada 2 – 11 noiembrie 2015, în timp ce se era internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe «Sfântul Spiridon», inculpata a primit suma de 2.100 de euro de la 14 studenţi din cadrul anului III ai Facultăţii de Tehnică Dentară de la UMF Iaşi, suma fiindu-i remisă în mod efectiv de către inculpat, după ce a fost colectată de la cei 14 studenţi, împreună cu lista conţinând numele studenţilor care au remis bani, respectiv câte 150 de euro fiecare“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Conform procurorilor, cu acel prilej, Elena Balaş, în prezenţa studenţilor care au dat bani, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra asistentului universitar D.N.B., în sensul determinării acestuia să le acorde studenţilor respectivi note care să le asigure promovarea la examenele ce urmau a fi susţinute la disciplinele Edentaţie Totală şi Edentaţie Totală ROC.

Revolta studenților UMF Iași împotriva șpăgilor la examene. Rețeaua intermediarilor arabi apare din nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.