Stenograme incendiare în dosarul unui funcţionar din Primărie! „E doar o atenţie, doamnă!” (EXCLUSIV)

1095
limite-bani
limite-bani

@ Constantin Dumitriu, funcționar la o Primărie de lângă Iași, a fost pedepsit recent pentru dare de mită @ Dumitriu este acuzat că i-ar fi oferit mită unui comisar de la Garda de Mediu pentru a trece cu vederea unele nereguli de la firma fiului său @ Magistraţii au făcut publice şi înregistrările convorbirilor din acest caz

Un funcţionar de la o Primărie de langa Iaşi a fost condamnat recent pentru şpagă, după ce a vrut să îi dea mită unui inspector de la Garda de Mediu! Astfel, Constantin Dumitriu, funcționar la o Primărie de lângă Iași, a fost pedepsit pentru dare de mită. Dumitriu este acuzat că i-ar fi oferit mită unui comisar de la Garda de Mediu pentru a trece cu vederea unele nereguli de la o firmă.

„Instanta il condamnă pe inculpatul Dumitriu Constantin la pedeapsa de 2 ani si 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Valea Lupului sau la Consiliul Local al comunei Valea Lupului. Confiscă de la inculpatul Dumitriu Constantin suma de 300 de lei, dată cu titlu de mită martorei L.A.P., au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Funcţionar din Primărie, acuzat de şpagă!

Procesul lui Constantin Dumitriu, funcționar la o Primărie de lângă Iași, a început pe 21 martie 2023. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de dare de mită.

„Pe 4 august 2021, inculpatul i-a dat suma de 300 de lei martorei, comisar în cadrul Gărzii de Mediu, pentru ca aceasta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu ca urmare a neregulilor constatate la o societate comerciala”, au afirmat oamenii legii.

Stenograme incendiare!

Conform anchetatorilor, pe 5 august 2021, la ora 11.00, inculpatul s-a prezentat la sediul Comisariatului, în biroul martorei, ocazie cu care, după formalităţile de rigoare, a recunoscut că a venit în ziua anterioară la sediul instituţiei unde a lăsat pentru martoră documentele societăţii, iar, la interpelarea acesteia cu privire la suma de bani identificată în interiorul registrului de control, a afirmat că „nu înseamnă nimic, decât o atenţie”, insistând, cu ocazia informării de către martoră despre existenţa unor nereguli în documentele remise, şi a solicitării clarificării scopului sumei de bani lăsate printre actele societăţii, că: „Nu se întâmplă nimic doamnă, nu se întâmplă nimic. Doar v-am spus. e aşa o atenţie… Dumneavoastră scrieţi ce doriţi!”

După evidenţierea de către martoră a faptului că riscă să îşi piardă locul de muncă din cauza unei eventuale primiri a sumei de bani, sumă pe care nu a solicitat-o, inculpatul a întins mâna şi a ridicat bancnotele din interiorul registrului, pe care le-a introdus în buzunarul cămăşii de la piept, afirmând: „Nicio problemă!”, după care pleacă.

PL: Dumneavoastră ați venit ieri și ați..
DC: Da, doamnă am venit ieri..Vin când spuneți dumneavoastră..
PL: Ia uitați ce am găsit eu aici..!(despăturește un registru anat pe birou în interiorul căruia se află ceva neidentificabil) ..Ce înseamnă astea?
DC: Nu înseamnă nimic decât o atenție!…
PL: Nu există așa ceva!
DC: Nu e nici o problemă..Eu nu sunt (neinteligibil)
PL: Eu m-am uitat pe documente..Sunt niște nereguli..
(…)

PL: Spuneți-mi ce se întâmplă aici..(privește în interiorul registrului de pe birou)
DC: Dar nu se întâmplă nimic doamnă, nu se întâmplă nimic..Doar v-am spus: e așa, o atenție….Dumneavoastră scrieți ce doriți!
PL: Eu să știți că nu vreau să îmi pierd locul de muncă.
DC: Eu, doamnă…
PL: Am copii de crescut, am familie de întreținut..
DC: … nu v-am spus…
PL: Nu trebuie să-mi pierd locul de muncă și nici nu vreau asta..
DC: Nu v-am spus nimic.
PL: Îmi este foarte frică.. eu nu v-am cerut nimic..
DC: , dar nu v-am spus nimic, doamnă..
PL: ..Să faceți așa..
DC: , crredeți-mă că nu v-am spus nimic, da?
PL: Da, dar..
DC: Eu v-am înțeles..

PL: Totuși există ceva acolo, da?
DC: nici o problemă…Stați, stați..(întinde mâna stângă la registrul aflat pe birou și ridică câteva bancnote a căror cupiură este de 50 de RON și respectiv 100 de RON ) o problemă …
PL: Acestea ce sunt?
DC: (Pliază bancnotele ridicate de pe birou și le introduce în buzunarul stâng al cămășii de Ia piept iar din nou cu mâna stângă ridică din același loc unde se aflau bancnotele un carnet) Acesta este carnetul meu de șofer de siguranță, că eu sunt consilier de siguranță..
PL: Dumneavoastră, până la urmă, ce calitate aveți în firmă?
DC: Eu sunt șoferul.
PL: Șoferul, da?
DC:Da
PL: Și administratorul cine este?
DC: E băiatul meu..
PL: Bun…Ca să semnați nota de constatare.”

Acţiunea de control s-a finalizat cu încheierea unei note de constatare şi cu sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale cu suma de 15.000 de lei.

„Zi până acolo Tatăl Nostru sau Doamne ajută!”

În ziua de 5.08.2021, la ora 10:32:29, aflat la postul telefonic ia legătura cu o persoana, aflată la postul telefonic și poartă următoarea discuție:

M: – Da, moșulică!
DC: -Ce faci poţi să vorbești?
M:- Da!
DC: – Am plecat către Mediu, să te rogi pentru mine!
M:- Doamne ajută! Doamne ajută! Doamne ajută! Mă suni și pe mine când ieși de acolo!
M: – Fă-ți Doamne ajută, zi până acolo Tatăl Nostru sau Doamne ajută! Doamne ajută! Ce-ţi vine în gură! Sfântă ia și mă ajută, da?!

În ziua de 5.08.2021, la ora 10:35:19, aflat la un post telefonic, este contactat de către o persoana aflata la un alt post telefonic și poartă următoarea discuție:
S: – Spune!… Alo!
DC: -Ce faci, SEBASTIANE, unde ești?
S: – La baie, spune!
DC: -Te rogi pentru mine că mă duc la Mediu!
S: – Da, Doamne ajută!
DC:- !
S:- Doamne ajută, pa, pa!

„I-am spus că nu semnez!”

Oamenii legii au mai spus ca relevante cu privire la intenţia de a cumpăra bunăvoinţa funcţionarului public, în sensul de a nu sancţiona neregulile constatate, dar şi dezamăgirea acestuia referitor la refuzul comisarului de mediu sunt discuţiile:

În ziua de 05.08.2021, la ora 12:23:51, aflat la postul telefonic cu numărul , este contactat de către , aflată la postul telefonic și poartă următoarea discuție:

M: – Moșulică, m-ai sunat, dar eu am fost cu diverse, zi-mi pe scurt!
DC: – E nasol tare!
M: – Îh, de ce?
DC: – 150 de milioane amendă!
M: -De ce?
DC: O spus că autorizaţia, o vorbit cu aia, autorizaţia nu-i vizată anual sau i-o spus că am fost la revizuire! Că n-am saci suplimentari la mașină, că nu am trusă ADR, că n-am inscriptionată mașina cu transport așa… deșeuri, da?!
M:- Îh!
DC: – Și că acelea care sunt anexa… 2 nu sunt semnate de către toţi!
M: – Și ţi-o încheiat deja?
DC: – Nu, că eu n-am semnat nimic, i-am spus că nu semnez l-am chemat și pe… că am zis că să semnez. Dar când am auzit suma asta…
(…)

M: – Și-o găsit acolo, aia ce i-ai pus?
DC: – N-a vrut să ia! M-o obrăzit că n-am adus prima dată actele!
M: – Eu ţi-am spus? Eu ți-am spus? Nu se lasă așa , cum să lași așa ceva? Astea nu se lasă decât se dă, așa în mână pe discret, cum să faci așa ceva!?
DC: – … este!
M: – Cum o rămas?
DC: – Păi, cum o rămas, ca-n tren!
(…)

DC: – Dar ce să fac, să mă duc înapoi la asta, zi ce să fac? Cum pot, că eu și așa am lipsit o grămada!
M: -Și atunci, cum, cum rezolvăm? Du-te la ea și vorbește, doamnă, haide.Ei, cum rezolvăm că uitati că așa…
DC: – Dar i-am spus, i-am spus acolo era și , dar nu era nimeni în birou, eram numai eu cu ea și cu…!
M: – Îhm!
DC: – Nu vrea!
M:- Nu m-ai ascultat deloc, tare încapătânat mai ești!
DC: – Dar ce-am făcut?!
M: – Iţi luam o sacoșică și o așteptai pe ea, dacă n-o găseai, nu-i lăsai!
DC: – Și crezi că, dacă nu era ăsta, crezi că nu-mi dădea?!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.