Cel mai bogat director de spital din Iasi dat pe mana procurorilor

7170

@ Este vorba despre Corneliu Botez, fostul director al Spitalului Militar Iasi @ Impotriva lui Corneliu Botez ANI a depus plangere penala deoarece si-a organizat singur un concurs de angajare pe care l-a castigat

Corneliu Botez, fostul director al Spitalului Clinic de Urgență Militar „Dr. Iacob Czihac” Iași s-a ales cu o plangere penala depusa de Agentia Nationala de Integritate. Asta deoarece, in perioada in care conducea spitalul, Corneliu Botez si-a organizat singur un concurs pentru ocuparea unui post de medic primar specialitatea medicina interna. De aceea, ANI a formulat la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. „În perioada exercitării funcției de conducere de comandant-manager a semnat documente privind scoaterea la concurs a postului de medic primar, specialitatea medicină internă, în cadrul aceluiași spital, precum și acte privind organizarea și desfășurarea acestui concurs, la care a participat ulterior, fiind declarat admis. Astfel, persoana evaluată a obținut un folos patrimonial, prin încasarea salariilor aferente deținerii funcției de medic primar, specialitatea medicină internă”, se arata intr-un comunicat emis de ANI (vezi aici).

Un manager bogat. Sanctionat pentru insubordonare

Intr-o editie anterioare am aratat (vezi aici) ca Botez a fost sanctionat pentru insubordonare. Asta deoarece l-a atacat verbal pe actualul comdandant al Spitalului Militar Aurelian Corneliu Moraru.  Corneliu Botez este unul din bugetarii putrezi de bogati din Iasi din categoria celor carora le este greu sa  explice cum de au acumulat o avere foarte mare desi au lucrat o viata la stat. Botez a acumulat cea mai mare parte din avere in perioada in care a fost comandantul Spitalului Militar. Printre altele, familia Botez detine in casa si strada Morilor si o cladire de birouri in apropiere. De asemenea familia Botez mai detine si restaurant Club M, sala de petreceri de pe malul Bahluiului, aflata foarte aproape de vila lui Botez. In ultima declarative de avere din 2017, Botez arata ca detine si tablouri si obiecte de arta de aproximativ 50.000 de euro, bijuterii din aur de aproximativ 5.000 de euro. Are un cont in euro, la BRD, de 25.399, si unul in lei, la BCR, de 115.000. Mai are titluri BRD de 145.581 euro si pe aceeasi declaratie apare achizitionarea de titluri BCR de 248.840 dolari si 476.000 de euro. De asemenea Botez sustine ca ar fi primit de la mama sa 248.840 dolari si 476.000 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.