O firmă din Iași cu sediul într-un coteț a vândut spitalelor din țară măști Covid de milioane de lei

3650
Qmobili-sediu Comtom
Qmobili-sediu Comtom

@ Această firmă cu un singur angajat a ocupat o jumătate dintr-o fostă hală de creștere a porcilor din fostul Comtom SA Tomești si de aici trimite măști de protecție Covid  si alte materiale sanitare in toată țara @ Zeci de institutii publice din Romania s-au aprovizionat in plina pandemia cu măști de protecție @ Astfel, potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice in anul 2020, peste 60 de instituții publice din România au achiziționat măști de  protecție de la aceasta firma denumita Qmobili SRL, prin metoda achiziției directe din catalogul electronic, fără licitație @ Valoarea acestor achiziții directe depășește suma 1 milion de lei

Pandemia Covid 19 inseamnă pentru unii „Mană Cerească” și asta deoarece reușesc să câștige bani cu nemuluita vânzând măști și alte echipamente de protecție către statul român. Astfel, unul dintre cei mai mai „jucători de pe piață” adică unul dintre principalii furnizori de măști de protecție către instituțiile statului  este firma Qmobili SRL din Iași. Infiintata in anul 2011 si specializată ani la rând in vânzare de mobilier, cifra de afaceri a acestei societăți a explodat anul trecut când a inceput sa comercializeze mărci de protecție Covid catre spitale si alte institituții publice din România. Astfel, potrivit Sistemului de Achizitii Publice din România (SEAP) in anul 2020, peste 60 de instituții publice de la noi din țară, in special spitale, au cumpărat de la firma Qmobili din Iași măști de protecție impotriva Covid 19 si alte materiale similare. Milioane de măști de protecție Covid au plecat dintr-un depozit amenajat intr-o jumătate de hala in care alta data fosta SC Comtom SA creștea porci. Astfel, adresa „cartierului general” al firmei este „incinta Comtom – Hala 8 C3”, o hală mică de câteva zeci de metri pătrați amenajata din materiale ieftine de container  iar sediul social declarat este intr-un bloc in capatul cartierului Pacurari. Firma a vandut măști de protecție catre statul roman de ordinul milioanelor lei,  iar potrivit calculelor noastre profitul este de ordinul sutelor de mii de euro. Incepand cu anul 2019 firma are o cifra de afaceri de peste 6 milioane  lei.

 

Zeci de contracte pentru măști cu statul

După cum spuneam afacerile acestei firme au cunoscut o crestere  exploziva dar deocamdata in editia de astazi ne vom limita in a prezenta doar cateva din achizitiile importante de măști efectuate prin procedura  cumpărării directe, din catalogul electronic asa cum sunt prezentate in  SEAP.  De exemplu, pe data de 8 aprilie 2020 Spitalul de Recuperare din Iași a cumpărat de la această firmă măști de protecție in valoare de 87.750 lei fara TVA. Pe data de 14 aprilie 2020, Unitatea Militara  01158 a Ministerului Apararii a cumpara manusi de 35.000  lei. Anterior, pe 31  martie Serviciul de Ambulanta Bihor cumpărase măști de protecție de 260.000 lei. Cu o zi  inainte Spitalul de Căi Ferate din Galati a cumparat măști de protecție de 58.800 lei. Pe 29 Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj  a cumpărat măști de 13.000 lei. Pe data de 26 martie Spitalul de Psihiatrie Sfantul Pantelimon din Brăila a cumpărat măști de 13.000 lei. Exemplele pot continua. Si in anul 2021 firma pare să-și continue afacerile in acelasi ritm. Deja in ianuarie 2021, 2 spitale si o unitate militara au incheiat contracte pentru achizitii de masti Covid cu aceasta firma.

 

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.