Sentință halucinantă în cazul avocatului judecat pentru că a distrus sicrie într-o casă de pompe funebre

1067
avocatul Leonard Calin
avocatul Leonard Calin

@ Avocatul ieșean Leonard Călin a fost trimis in judecată pentru savârșirea a 32 de infracțiuni, de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire și amenințare, furt etc @ Cu toate acestea a fost condamnat recent doar pentru 4 infractiuni, pentru 27 de infractiuni a fost achitat iar pentru una s-a dispus incetarea procesului penal @ Soția sa Lucia Dorelia Leonard trimisa in judecata pentru savarsirea a 6 infractiuni, de distrugere, tulburare a ordinii publice si amenintare, a fost achitata integral

Eșec al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași in dosarul in care avocatul Leondard Călin si sotia sa Lucia Dorelia Leonard au fost trimiși in judecata pentru distrugerea unei case de pompe funebre. Asta deoarece din cele 42 de infractiuni care au fost puse in cârca celor doi soți s-a dispus solutie de condamnare doar pentru 4 infractiuni (vezi aici). Asta inseamna o rata de condamnare de sub 10 la suta. Astfel, Leonard Călin a fost trimis in judecată pentru savârșirea a 32 de infracțiuni, de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire, amenințare furt și mărturie mincinoasa. Acesta a fost condamnat la 3 luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, 3 luni de inchisoare pentru lovire si alte violente, 1 an de inchisoare pentru furt si la 1 an de inchisoare pentru marturie mincinoasa. In final acesta s-a ales cu o pedeapsa de 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare. In plus, soția sa Lucia Dorelia Leonard, trimisa in judecata pentru savarsirea a 6 infractiuni, de distrugere, tulburare a ordinii publice și amenintare, a fost achitata integral. ‘’Chiar si așa cu 27 achitari in cazul meu si cu sotia mea achitata integral consider ca este o sentinta nedreapta. Voi face apel. Judecatorii nu mi-au acceptat audierea tuturor martorilor care imi probau nevinovatia’’, a declarat Leonard  Călin.

Leonard Calin si sotia sa Lucia Dorelia
Leonard Calin si sotia sa Lucia Dorelia

Acuzati ca au distrus o casa de pompe funebre

Leonard Călin și soția sa au fost trimisi in anul 2018 in urma unei plangeri depuse de proprietarii unei case de pompe funebre de pe strada Eternitate. Victimele se numesc Eugen Sebastian și Gabriela Pșait, Bogdan Dobrescu și Răzvan Bonciu. Cei doi soți revendicau terenul pe care era amenajata casa de pompe funebre si incercau sa-i convinga sa se mute. Plangerile au fost depuse de proprietarii casei de pompe funebre care au aratat ca cei doi le-au distrus sicriele, la un moment dat Leonard Călin a venit inarmat cu un târnacop, au mai aratat ca le-au spart geamurile de la casa de pompe funebre, le-au furat bunuri, i-au lovit, i-au amenintat etc. Sentinta nu este definitiva. Atat avocatul Leonard Calin cat si procurorii dar si partile civile au declarat apel.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.