Țepar în serie! Măzărianu a vândut apartamente într-un bloc construit ilegal

6633
Constantin Mazarianu si bloc Visani-
Constantin Mazarianu si bloc Visani-

@ În edițiile anterioare am arătat ca așa-zisul dezvoltator Constantin Măzărianu a incasat avansuri pentru apartamente de la clienți și în schimb aceștia s-au ales doar cu o groapă pe strada Antonin Ciolan nr. 12E, în Copou @ Astăzi prezentam o nouă țeapă @ Măzărianu a incasat avansuri și pentru un bloc pe care l-a construit ilegal in Vișani, un bloc pentru care prefectul a solicitat in instanță anularea autorizației deoarece au fost încălcate regulile urbanistice

Zeci de familii nenorocite de pe urma acestui așa-zis dezvoltator pe nume Constantin Măzărianu. Am descoperit țeapă după țeapă dată de acesta. Astfel, dupa ce in edițiile anterioare am arărat ca Măzărianu a incasat avansuri de circa 700.000 europ promițând ca va construi un bloc pe strada Antonin Ciolan nr. 12E, în Copou iar în schimb oamenii s-au ales doar cu o groapă deoarece acesta nu a obținut nici măcar autorizație de construire, astazi vom arăta cum au fost păcăliți oamenii de același individ cu apartamente intr-un bloc construit ilegal, în Vișani, comuna Bârnova, judetul Iasi, pe strada Sfântul Ilie nr.92B. Adică, oamenii au cumpărat apartamente intr-un bloc pe care Măzărianu l-a construit prin nerespectarea autorizatiei de construire si risca sa fie demolat. Asta, deoarece prefectul judetului Iasi s-a adresat instanței cu solicitarea de a anula autorizația respectiva (vezi aici). Grav este ca spre deosebire de ‘’blocul’’ din Copou, apartamentele din Vișani au fost achitate intr-o proportie mult mai mare, aproape integral.

 

A luat o autorizație de la un amic

Blocul din Vișani despre care vorbim a fost ridicat de firma lui Măzărianu, Juz Construct SRL in baza autorizatiei nr.210 emisa de Primăria comunei Bârnova la data de 12.12.2019. Juz Construct SRL incepuse lucrarile pentru acest bloc ca si constructor in beneficiul celor care obtinusera autorizatia si anume Constantin și Valentina Chelaru. Autorizația permitea construirea unui bloc cu un regim de înălțime P+3E. Măzărianu si Juz Construct au preluat prin cesiune autorizația de la familia Chelariu la data de 28.10.2021. Un control efectuat de Inspectoratul de Stat in Constructii la data de 3.02.2021 scotea la lumină faptul ca firma Juz Construct nu detinea procese verbale pentru fazele determinante deci nu se putea ști nimic despre calitatea materialelor și a lucrărilor. Inspectoratul a dispus sistarea lucrarilor si expertizarea clădirii. Trei luni mai târziu în urma unui nou control, inspectorii ISC au constatat că blocul era aproape gata deși sistaseră lucrările si mai mult decat atat Măzărianu construise un etaj în plus. În consecință ISC a cerut prefecturii sa solicite in justiție anularea autorizației fapt care s-a și întâmplat. La data de 18 iulie a.c prefectul a cerut anularea autorizației nr.210/2019 emisa de Primăria Bârnova. Daca instanța va anula autorizația se poate ajunge inclusiv la demolarea blocului. Asta în condițiile în care potrivit unor surse Măzărianu a vândut toate apartamentele. Se pune însa intrebarea cum își vor recupera oamenii banii. Asta deoarece firma Juz Construct a intrat in insolventa cu datorii de 10 milioane lei. Locatarii care au dat avans pentru blocul din Copou, avansuri in valoarea totala de 700.000 euro, s-au înscris la masa credală și ar putea să-și recupereze banii, dacă firma intra in faliment, prin vânzarea bunurilor. Se cunoaste insa faptul ca in patrimoniul firmei se afla pe langa terenul din Vișani si terenul din Copou. Desi Măzărianu sustine ca terenul din Copou valoreaza 1 milion de euro in realitate a fost cumparat cu 300.000 euro de la miliardarul Ioan Zapodeanu iar potrivit evidențelor de la Cartea Funciara nu a fost achitat integral. Citeste si articolul repostat mai jos.

Dezvoltatorul-țepar a dispărut cu avansuri de milioane de lei pentru locuințe. Zeci de familii disperate

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.