Prinşi în flagrant cu droguri! A fost ridicat un colet din Germania! GALERIE FOTO

354

@ Pe data de 12.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea a 2 inculpați @ Acestia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu

Pe 12.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu.

„Măsurile au fost luate după ce unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet, introdus în ţară din Germania prin intermediul unei firme de transport, în care se afla ascunsă, printre obiecte de vestimentaţie, o cantitate de peste 40 grame heroină destinată comercializării (din care rezultau minimum 1.333 doze a câte 0,03 grame, generând un profit de 133.300 de lei)”, au spus cei de la DIICOT Iasi.

Heroină şi canabis, pe „piaţa neagră” din Iaşi

Oamenii legii au adaugat ca, pe baza cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada mai 2023– aprilie 2024, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat, şi vândut către consumatori din județul Iaşi droguri de mare risc (heroină).

„De asemenea, în sarcina unuia dintre aceştia s-a reţinut şi faptul că a deţinut, fără drept, droguri de risc și de mare risc (heroină și canabis) în vederea consumului propriu. Împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza județului Iași ,fiind identificate și ridicate cantități de heroină, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă”, au subliniat anchetatorii.

La instanţă, cu propunere de arestare preventivă

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Iași și al jandarmilor din cadrul IJJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sediul Palatului de Justiţie din Iaşi
Palatul de justitie Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.