Anticorupția descinde la APIA Iași. Doi funcționari și un fermier l-au denunțat pe director. Document

9142
Sergiu Jitareanu
Sergiu Jitareanu

@ Direcția Generală Anticorupție a inregistrat zilele trecute nu mai puțin de trei denunțuri împotriva directorului APIA Iași, Sergiu Jităreanu @ Acesta a fost reclamat de doi dintre subalterni dar și de catre un fermier căruia Jităreanu i-a tăiat abuziv subventia pe suprafață @ Sesizările se referă la unele angajări ilegale la APIA Iași dar și la faptul ca directorul Sergiu Jităreanu s-a folosit de funcție pentru a obține unele foloase personale @ Denunțurile au ajuns pe masa procurorilor DNA Iași

Procurorii DNA Iași au primit zilele trecute nu mai puțin decat trei denunțuri împotriva lui Sergiu Jităreanu, directorul Agenției de Plați și Interventie in Agricultura (APIA) Iași. Cele trei denunțuri, făcute de un fermier si doi dintre subordonarii lui Jităreanu au fost inregistrate la Direcția Generală Anticorupție- DGA (serviciul anticorupție al MAI) iar politistii acestei structuri le instrumenteaza sub coordonarea procurorilor DNA Iași. Prezentăm in fotocopie dolcumentul prin care DGA Iași confirma inregistrarea celor trei denunțuri. „În urma tuturor verificărilor ce au fost intreprinse precum și din analiza materialului de sesizare, au rezultat indicii temeinice de savarsire a infractiunilor de <<folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau de foloase>>, <<abuzul in serviciu>> și delapidare. La Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi au mai fost depuse doua denunturi impotriva aceleiasi persoane cu privire la aceleași fapte. Avand in vedere ca persoana persoana față de care au rezultat indicii temeinice de implicare in săvârșirea faptelor anterior menționate indeplinește functia de conducere a Centrului Judetean Iași din cadrul Agenției de Plati si Interventie in Agricultură denunturile au fost inaintate spre competenta solutionare Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iași”, se arata raspunsul trimis de DGA Iasi unuia dintre denuntatori.

Și-a făcut casa cu munca angajatilor APIA

Potrivit unor surse denunțurile se refera printre altele la unele angajări ilegale la APIA Iași dar și la faptul ca directorul Sergiu Jităreanu și-a construit vila folosind in timpul programului de lucru, munca unor subordonați. Despre acest lucru am mai vorbit in articolul „Directorul APIA Iași și-a construit vila cu angajați din subordine. Acuzații susținute cu probe de un fermier”, publicat in data de 20 ianuarie a.c.

Am arătat că fermierul Vasile Giurgiuveanu detine probe pentru a demonstra că angajati din APIA Iași erau trimisi in timpul programului de lucru sa lucreze la vila lui Jităreanu in timp ce casa acestuia se afla in constructie. In plus, o parte din angajati au fost trimisi sa faca treburile gospodărești și dupa finalizarea constructiei.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.