Knock out tehnic: Fratele lui Cătălin Moroșanu a scăpat de acuzațiile procurorilor DIICOT

1571
Claudiu si Catalin Morosanu
Claudiu si Catalin Morosanu

@ Încă din prima ”repriză” in ring cu procurorii DIICOT, adică în fața judecatorilor care au analizat in premieră dosarul in care a fost trimis in judecată, Claudiu Morosanu fratele lui Catalin Morosanu a obținut o mare victorie @ În urma unei demonstrații juridice, argumentată exemplar de avocatul Ionel Nechita, magistrații Tribunalului au anulat interceptarile telefonice efectuate in dosarul in care Claudiu Moroșanu a fost trimis în judecată într-un dosar de fraudă cu un prejudiciu de 3.433.149 lei @ Mai mult decat, in aceste conditii judecatorii îi intreabă pe procurorii DIICOT dacă în aceste condiții își mai mențin acuzațiile formulate in acest dosar, in care alături de Moroșanu a mai fost trimis în judecată Alessandro Amato fondatorul lantului de magazine de bijuterii Cellini

Șanse mari să scape de acuzații sau cel puțin de o condamnare pentru Claudiu Moroșanu, fratele cunoscutului luptător Cătălin Moroșanu, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru frauda fiscala. Asta deoarece, astăzi magistrații Tribunalului Iași au decis să elimine din dosar probe unele dintre cele mai importante probe din dosarul de fraudă fiscală in care a fost trimis in judecată de către procurorii DIICOT Iași (vezi aici). Astfel, în urma unor argumente privind nelegallitatea probelor stranse cu ajutorul unor mijloace de supraveghere tehnica judecatorii au decis eliminarea acestor dovezi din dosar. In acest caz este vorba in special despre interceptari telefonice. ”Pe cale de consecinţă, dispune excluderea juridică, din materialul probator, a tuturor proceselor verbale de consemnare a activităţilor de supraveghere tehnică menţionate anterior şi excluderea materială, prin îndepărtarea de la dosarul cauzei a tuturor mijloacelor de probă şi a suporţilor care conţin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică enumerate anterior”, au aratat judecatorii in minuta sentintei de astazi.

Avocatul Ionel Nechita a mai aratat ca acuzatiile formulate de procurorii DIICOT sunt imprecise avand un caracter general fara legatura cu fapte concrete care ar putea constituit baza unor acuzatii penale.” Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei, consecinţă a formulării imprecise, cu caracter de generalitate, a acuzaţiilor faţă de inculpaţi, cu privire la fiecare dintre infracţiunile reţinute în sarcina acestora, atât din perspectiva analizei condiţiilor de tipicitate, cât şi din perspectiva indicării precise a datei, împrejurărilor şi modalităţilor de comitere a acţiunilor apreciate a constitui forme simple sau agravate de ilicit penal, precum şi a indicării şi delimitării acţiunilor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, respectiv clasarea cu privire la infracţiunile de „evaziune fiscal㔺i <<spălarea banilor>>”, se mai arată in minuta sentintei de astazi.

În aceste condiții, judecătorii le solicită procurorilor să spună daca își mențin acuzațiile din dosar. ” În temeiul disp. art. 345 alin. 3 din Codul de procedură penală, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii, DIICOT-ST Iaşi va remedia neregularităţile actului de sesizare, precum şi va elimina din conţinutul acestuia referirile la mijloacele de probă care au fost excluse şi va comunica dacă se menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau se solicită restituirea cauzei”, au mai aratat judecatorii.

Claudiu Moroșanu a fost trimis in judecata in luna iulie 2019 intr-un dosar de frauda privind tranzactii cu aur. Acesta a fost trimis in judecata in calitate de administrator al societatii Gold Brut International Iaşi. Alaturi de Claudiu Morosanu a mai fost trimis in judecata si Alessandro Amato fondatorul lantului de magazine de bijuterii Cellini din Bucuresti. Procurorii au estimat in acest dosar ca prejudiciul adus statului este de 3.433.149 lei.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.