Avocatii din toata tara solidari cu colegul din Iasi abuzat de o judecatoare

3416
Gheorghe Potomeanu

@ Avocatul dr. Traian Briciu președintele al Uniunii Naționale a Barourilor din România a fost prezent astazi la Iasi pentru a discuta situatia avocatului Gheorghe Potomeanu cel care a lesinat dupa o criza de glicemie, in sala de judecata, pentru ca presedinta completului de judecata nu l-a lasat sa plece desi a acesta a anuntat-o ca se simte foarte rau @ Mai mult decat atat judecatoarea l-a si amendat cu 5.000 lei @ In legatura cu aceasta situatie Baroul Iasi va sesiza Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii, Comisia de combatere a abuzurilor din Parlamentul Romaniei, Ministerul Justitiei dar si conducerea Tribunalului Iasi si a Curtii de Apel

Consiliul Baroului Iasi a decis astazi sa se solidarizeze cu colegul lor avocatul Gheorghe Potomeanu, cel care a lesinat in sala de judecata, pe data de 25 februarie a.c deoarece  presedinta completului de judecata de la sectia penala a Tribunalului Iasi a refuzat sa-i permita sa paraseasca sala desi acesta a anuntat-o ca se simte foarte rau. Cazul a fost prezentat in exclusivitate de Dezvaluirea.ro in a articolul cu titlul „Eminent avocat salvat de la moarte in sala de judecata. Cruzime si exces de zel: instanta l-a amendat”, publicat pe 2 martie a.c. Consiliul Baroului Iasi a decis in sedinta de astazi sa sesizeze Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii, Comisia de combatere a abuzurilor din Parlamentul Romaniei, Ministerul Justitiei dar si conducerea Tribunalului Iasi si a Curtii de Apel. „Colegii mei s-au solidarizat  cu mine si eu decis sa sesizeze CSM si celelalte institutii pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample. In sala de judecata si judecatorul trebuie sa aiba o comportare umana, trebuie sa protejeze viata. Doamna judecator, are control absolut in sala de judecata ea putea sa cheme Ambulanta, sa anunte Jandarmii ca imi este  rau. Nu faptul ca m-a amendat cu 5.000 lei ma deranjeaza cel mai tare ci ca mi-a pus viata in pericol”, a spus avocatul Gheorghe Potomeanu.

Seful avocatilor astazi a fost la Iasi

La sedinta Consiliului Baroului Iasi a fost prezent si avocatul dr. Traian Briciu președintele al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR). Acesta a spus ca si UNBR va sesiza CSM si Inspectia Judiciara dar si Ministerul Justitiei in legatura cu  ceea ce i s-a intamplat avocatului Gheorghe Potomeanu.

Salvat de fiul sau de profesie medic

Avocatul a facut o criza de glicemie si a aratat ca a fost la un pas de moarte in conditiile in care a rugat-o in mai multe randuri pe judecatoarea Georgiana Stefan sa-l lase sa  plece. Prezenta sa nu era absolut  necesara avand in vedere ca acesta era avocat din oficiu iar clientul sau era reprezentat de un aparator ales. Incidentul s-a petrecut la ultimul termen de judecata din dosarul in care magnatul Gruia Stoica si fratele sau au fost trimisi in judecata pentru frauda fiscala. Potomeanu a avut noroc ca inainte sa lesine a luat legatura prin telefon cu fiul sau de profesie medic, care a venit la instanta si i-a salvat viata. Medicul se numeste Sebastian Potomeanu.

Multumiri jandarmului

Avocatul Gheorghe Potomeanu a insistat sa-i multumeasca si jandarmului Iuliu Popescu care a intervenit dupa ce si-a dat seama ca acesta se simtea foarte rau. „Aduc respectuoase multumiri si cele mai inalte aprecieri Jandarmeriei romane. Doresc sa remarc in acest context profesionalismul, buna pregatire si inainte de toate omenia sg.major Popescu Iuliu care la data de 25.02.2020 orele 18.30 fiind de serviciu pe holul Tribunalului a remarcat starea grava de sanatate in care ma aflam. A intervenit si s-a oferit sa cheme Ambulanta pentru a primi ingrijiri medicale”, a mai spus Gheorghe Potomeanu.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.