Judecătorii au făcut chetă să îngroape un profesor din UMF Iași. Au apărut moștenitorii, luptă pentru avere

27027
UMF Iasi-
UMF Iasi-

@ Profesorul Emil Balaure de la UMF Iași a decedat în urmă cu 6 ani @ A fost nevoie ca judecătorii și grefierii să facă chetă pentru a fi înmormântat @ Asta deoarece nu avea rude apropiate în Iași și zăcea de foarte mult timp la morgă @ Magistrații și grefierele l-au îngropat deoarece îl cunoșteau foarte bine, era procesoman, avea peste 400 procese înregistrate @ Până la urmă au apărut și moștenitorii @ Averea lui Balaure, două apartamente și niște bani în bancă a fost moștenită de vărul său, Gheorghe Moise din București @ Moise a vândut apartamentele cu peste 150.000 euro și a rămas cu banii @ Recent însă a apărut un creditor care susține că înainte să moară i-a împrumutat lui Balaure suma de 80.000 euro

Ironia sorții. Unul dintre cei mai procesomani români a reușit să le aducă moștenitorilor săi un litigiu la 6 ani după moartea sa. Vorbim despre fostul profesor de la UMF Iași, Emill Balaure, cel care la un moment dat a și  fost arestat deoarece modificase prin fals un dosar pe care îl studia. La 6 ani după moartea lui Emil Balaure moștenitorii s-au trezit că urmează să fie executați silit pentru a plăti un împrumut pe care fostul profesor l-ar fi contractat înainte de a muri. Astfel, Emil Balaure a decedat la data de 26.05.2016. A fost găsit în casă, la 7 zile după moartea sa, după ce vecinii au alertat Poliția din cauza mirosului. După aceea, pentru că zăcea de foarte mult timp la morgă, judecătorii și grefierele au strâns bani de înmormântare. Ulterior, averea acestuia, două apartamente și o sumă considerabilă într-un cont la bancă a fost moștenită de vărul său din București, pe nume Gheorghe Moise. A fost dezbătută moștenirea fără nici un fel de probleme.

Au apărut creditorii

La sfârșitul anului trecut, executorul judecătoresc Lăcrămiora Mereuță a cerut în instanță executarea silită a lui Emil Balaure pentru un împrumut în valoare de 80.000 euro pe care l-ar fi contractat la 15.09.2015, cu jumătate de an înainte de a muri, de la un anume Viorel Istrate din Vaslui. Împrumutul ar fi fost garantat cu apartamentul pe care Balaure îl deținea pe bulevardul Ștefan cel Mare.  Este vorba despre un contract de împrumut foarte pentru suma de 80.000 euro. Contractul a fost autentificat la avocatul Emil Mugurel Birică decedat în urmă cu 3 ani. ‘’Evident că acest contract este un fals. Noi avem semnătura unchiului meu, Emil Balaure pe sute de documente că știți că el a avut multe procese. Semnătura de pe acest așa-zis contract de împrumut nu seamănă deloc cu semnătura lui Emil Balaure. Este un fals grosolan. Apoi, când am dezbătut moștenirea nu nu s-a spus de o astfel de datorie, de ce a apărut acum din senin?’’, a spus Monica Breazu, fiica lui Gheorghe Moise, moștenitorul lui Balaure.

Executor Mereuță: ‘’Eu nu verific contractul’’

Potrivit unor surse, acesta nu ar fi singurul contract de împrumut pe care-l scoate acum la lumină creditorul. Acesta ar mai deține încă un contract de împrumut pentru cel puțin 70.000 euro, garantat cu celălalt apartament. Executarea silită a lui Balaure a fost aprobată de Judecătoria Iași la sfârșitul anului trecut. Potrivit Legii, Gheorghe Moise în calitate de moștenitor trebuie să achite aceasta datorie. Însă, acesta a formulat recent contestație la executare, cererea urmând a fi soluționată în perioada următoare. ‘’Noi am obținut de la instanță încuviințarea executării silite. Nu aveam obligația să verific daca contractul de împrumut este real’’, a spus Lăcrămioara Mereuță.

Emil Balaure a fost şef de lucrări la Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa”. Acesta a purtat în justiție sute de procese până în nul 2016 când a decedat. S-a judecat inclusiv cu UMF Iași care îi desfăcuse contractul de muncă. Balaure a fost găsit mort în casă la o săptămână după ce a murit. Judecătorii și procurorii au făcut chetă pentru a-l îngropa deși le dăduse bătaie de cap cu sute de procese, peste 400 potrivit portalului instanțelor de judecată.

Un nou scandal cutremură UMF Iaşi din temelii! Cum se dădeau şpăgile pentru examene! (EXCLUSIV)

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.