Scandal în Penitenciarul Iaşi! Ameninţări cu moartea din cauza unui schimb de bunuri!

326
Penitenciarul Iasi
Penitenciarul Iasi

@ Scandal în Penitenciarul Iaşi: ameninţări cu moartea din cauza unui schimb de bunuri @ Totuşi, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în ceea ce îl priveşte pe Constantin Călin, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale @ Individul fusese acuzat de ultraj

Scandal în Penitenciarul Iaşi! Ameninţări cu moartea din cauza unui schimb de bunuri! Totuşi, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în ceea ce îl priveşte pe Constantin Călin, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale.

„Instanţa dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul Constantin Călin sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj, ca urmare a intervenirii prescriptiei răspunderii penale. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecatorii ieseni.

Scandal în Penitenciarul Iaşi!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul lui Constantin Călin a început pe data de 12 noiembrie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pentru ultraj.

„Pe 15 decembrie 2018, în jurul orei 15:30, inculpatul i-a adresat ameninţări cu moartea la adresa agentului-şef de Poliţie penitenciară din Penitenciarul Iasi, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu – în timp ce efectua serviciul de supraveghere a transferului deţinuţilor din cadrul Secţiei E8 către curtea de plimbare, spunându-i că are un cuţit în cameră şi o să-l bage în el întrucât persoana vătămată refuzase anterior să-i permită schimbul de bunuri cu un alt deţinut, acțiune care a fost de natură să producă o stare de temere, fiind resimțită în concret de persoana vătămată”, au subliniat anchetatorii ieseni.

Ce au mai spus oamenii legii

Procurorii au sustinut ca, din probele administrate a rezultat pentru procuror faptul că, pe data de 15.12.2018, în jurul orei 15:30, individul i-ar fi adresat ameninţări cu moartea la adresa agentului-şef de Poliţie penitenciară.

„În acest moment, judecata este obstaculată de incidenţa prescripţiei, deşi, din întregul probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, coroborat, procurorul a considerat că reies suficiente temeiuri pentru a se dispune trimiterea în judecată a inculpatului”, au concluzionat magistratii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.