Apa ajunge cât benzina. Directorii ApaVital majorează tarifele să-și mențină salariile nesimțite

2560
Andi Dumitras, Ioan Toma, Ioan Mihailescu, Mihai Dorus-directorii ApaVital-
Andi Dumitras, Ioan Toma, Ioan Mihailescu, Mihai Dorus-directorii ApaVital-

@ La Iași și in localitățile limitrofe, prețul unui metru cub de apă va costa de la 1 ianuarie cât un litru de benzină @ Apa Vital a anuntat că de la  1 ianuarie majorează tariful cu 1 leu si 2 bani astfel incat pretul unui metru cub de apa ajunge la 6, 15 lei @ Conducerea ApaVital motiveaza majorarea tarifelor pe necesitatea cofinantarii unor proiecte europene cand de fapt jumătate din bugetul companiei se duce pe salarii @ Mihai Doruș, directorul ApaVital este plătit mai bine decat presedintele Klaus Iohannis @ Doruș încasează o leafă lunară de 32.000 lei pe lună @ Recent am arătat ca Doruș si soția lui și-au cumpărat un spațiu de 200.000 euro cu banii jos, fără credite bancare

Cei mai bine plătiți bugetari din Iași majoreaza din nou dările să-și mențină salariile nesimțite. Astfel, compania de stat ApaVital, furnizorul de apa potabila pentru judetul Iasi si localitatile limitrofe a anuntat o nouă majorare a tarifelor, începând cu 1 ianuarie 2022. ‘’În urma modificării, apa potabilă va avea un preț cu 1 leu și 2 bani mai mare pentru fiecare metru cub distribuit, iar tarifele la serviciile de canalizare/epurare vor crește cu 86 de bani/mc, valori care includ TVA. Prețul apei potabile produse și transportate în vederea redistribuirii va crește cu 29 de bani/mc cub (TVA inclus)’’, se arată într-un comunicat de presă emis in urmă cu două zile de ApaVital.

Scumpirea este motivată de conducerea ApaVital de necesitatea obtinerii resurselor financiare necesare in vederea cofinantarii proiectelor europene de extindere a retelelor de apă si canalizare insă de fapt cea mai mare parte din sumele care se vor colecta după această  majorare va fi folosită pentru menținerea salariilor nesimțite ale ‘’șefimii’’ de la ApaVital.

Andi Dumitras, Ioan Toma, Ioan Mihailescu, Mihai Dorus-directorii ApaVital-3
Andi Dumitras, Ioan Toma, Ioan Mihailescu, Mihai Dorus-directorii ApaVital

Cifrele vorbesc. Salariile nesimțite

Astfel, jumătate din sumele încasate de aceasta companie publica de la consumatori, persoane fizice si juridice, se cheltuie pe salarii. Conform bilantului contabil în primele 6 luni ale acestui an, ApaVital a încasat 114.075.151 lei și a cheltuit pe salarii 52.692.120 lei. Asta in conditiile in care in aceiasi perioada a anului trecut ApaVital a cheltuit pentru salarii 44.072.020 lei. Prin urmare, în primele 6 luni ale anului acesta cheltuielile cu personalul ale SC ApaVital SA au crescut de la 44.072.020 lei la 52.692.120 lei adică cu 8.622.100 lei, adică cu aproape 2 miloane euro. În edițiile anterioare am arătat că Mihai Doruș este cel mai bine plătit director de la stat din judetul Iași. Astfel, Mihai Doruș încasează o leafă lunară de 32.000 lei pe lună. Ceilalți directori de la ApaVital incasează jumătate din salariul lui Doruș dar chiar și așa acestia castigă de cel puțin 4 ori mai bine decat un profesor de liceu. Astfel, Ioan Mihăilescu, directorul operațional al ApaVital incasează 13.623 lei pe lună iar Ștefan Andi Dumitraș, directorul tehnic incasează 12.500 lei pe lună. Intr-o ediție anterioară in articolul cu titlul ‘’Directorul ApaVital a luat un spațiu de 200.000 euro de la afaceristul cu contract la compania de apă’’, am arătat ca Mihai Doruș este atât de bogat incat a platit cu banii jos achizitionarea unui spatiu in valoare de 1.096.800 lei, de la una din firmele lui Viorel Cozma, patronul Conest, companie care efectuează lucrari pentru ApaVital. Toata aceasta situatie este tolerata de Consiliul de Administratie al ApaVital, entitate formată din personaje desemnate politic sustinuti de toate partidele cu reprezentare in Consiliul Judetean Iasi, patronul direct al ApaVital. Membrii CA ridica mâna ca papagalii la sedintă orice hotarare li se pune in față bucurandu-se de indemnizatia lunara consistenta oferita de Doruș. În fotografiile atașate acestui articol îi găsim de la stânga la dreapta pe directorul tehnic Andi Dumitraș, Ioan Toma-fost director ApaVital în prezent consilier al managerului, Ioan Mihăilescu- directorul operațional si Mihai Doruș director general.

Prezentăm mai jos tabelul cu majorarile tarifare operate de ApaVital de la 1 ianuarie 2022.

NOILE TARIFE APAVITAL
NOILE TARIFE APAVITAL

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.