Cumătrul baronului PSD, Ionel Arsene implicat în dosarul jafului de la Spitalul din Neamț

2161
Ionel Arsene si Gheorghe Vlasie-Ginel
Ionel Arsene si Gheorghe Vlasie-Ginel

@ Jaf pe spinarea bolnavilor din județul Neamț @  Tribunalul Neamț a demarat zilele trecute judecata pe fond in dosarul in care Ioan Lazăr, fostul manager al Spitalului Judetean Neamț au fost trimisi in judecata pentru fraudarea fondurilor in valoare de 5 milioane euro alocate pentru amenajarea blocului operator @ Contractul a fost adjudecat de compania Medicare dar printre firmele cu care s-a asociat pentru a finaliza proiectul se numără si Aqua Park Roznov (in prezent Antrepriza Constructii Drumuri si Autostrazi SRL) firma patronată de Gheorghe Vlasie,  zis Ginel cumătrul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț @ Atât Ginel cât și Arsene sunt judecați pentru corupție in două dosare separate

Firma lui ‘’Ginel’’ cumătrului lui Ionel Arsene a devenit de nelipsit in contractele de achizitii publice ce privesc cele mai importante investitii din judetul Neamt. A devenit insă de nelipsit și din dosarele penale care privest aceste investitii. Vorbim despre firma si Aqua Park Roznov (in prezent Antrepriza Constructii Drumuri si Autostrazi SRL) firma patronată de Gheorghe Vlasie,  zis Ginel cumătrul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Astfel, ‘’Ginel’’ a fost audiat ca martor de procurorii DNA Bacău, în dosarul jafului de la Spitalul Judetean Neamț, dosar in care procurorii anticoruptie au stabilit ca cei implicati au produs unitatii medicale un prejudiciu în valoare de în valoare de 3.430.393 lei. Asta deoarece, compania lui Gheorghe Vlasie a fost membru al asocierii de firme care a adjudecat in mod ilegal contractul in valoare de 26.581.872 lei adică (circa 6 milioane euro) pentru ‘’Amenajarea blocului operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență in incinta Centrului Medical Nefromed Dialissys SRL’’. Procurorii DNA au constatat că a fost incalcate Legea achizitiilor publice, s-a evitat in mod ilegal organizarea unei licitații astfel incat contractul sa fie atribuit asocierii de firme SC Medicare Tehnics SRL-București, SC Karl Stroz Endoscopia România SRL – București, SC Edas Exim SRL București, SC Dacorum SRL Iași, SC Aqua Park SRL Roznov (Neamț) și SC Bodo Invest SRL din Iași. ‘’La data de 3.04.2013 comisia de evaluare numită prin dispoziția președintelui Consiliului Judetean Neamț a intocmit procesul verbal al ședinței de deschidere a ofertelor. Conform procesului verbal rezultă că a depus ofertă doar asocierea SC Medicare Tehnics SRL-București, SC Karl Stroz Endoscopia România SRL – București, SC Edas Exim SRL București, SC Dacorum SRL Iași, SC Aqua Park SRL Roznov (Neamț) și SC Bodo Invest SRL din Iași’’, se arata in rechizitoriul procurorilor DNA.

Proiectul implica construirea unui bloc operator nou, reamenajarea unui bloc operator existent, construirea unei pasarele de legptură intre acestea și dotarea acestora cu aparatură medicală.

Un ‘’capac’’ de aproape 1milion de euro

In acest dosar au fost trimisi in judecata Mihai Popescu-șef al Biroului achiziții publice în cadrul Consiliului Județean Neamț, Ioan Lazăr- fost manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț dar și Gheorghe Florin Tudor, și Neculai Mazilu, reprezentanti ai firmelor private implicate.  ‘’Între inculpați ar fi intervenit o înțelegere prealabilă în legătură cu desfășurarea procedurii de achiziție publică în scopul favorizării unei asocieri de firme controlată de doi oameni de afaceri. În contextul menționat mai sus, inculpații Popescu Mihail și Lazăr Ioan ar fi permis implicarea celor doi oameni de afaceri atât la întocmirea documentelor premergătoare organizării procedurii de atribuire, prin care aceștia au stabilit prețul investiției, cât și la activitățile specifice procedurii de licitație organizată de Consiliul Județean Neamț. Acest fapt ar fi condus la câștigarea licitației de către asocierea de firme prin participarea la procedură în calitate de unic ofertant și la vătămarea intereselor unei alte societăți comerciale, constând în îngrădirea accesului la procedura de achiziție publică’’, au aratat procurorii DNA.

După aceea, firma Medicare Tehnics SRL București a cumpărat a aparatura medicală cu 5.109.011 lei și a vândut-o spitalului cu 8.539.404 lei. ‘’Prin aceste demersuri a fost creat Consiliului Județean Neamț un prejudiciu în valoare de 3.430.393 lei, sumă care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea celor doi oameni de afaceri’’, au mai arătat, procurorii DNA. Tribunalul Neamț a demarat zilele trecute judecata pe fond in acest dosar (vezi aici). Atât Ginel cât și Arsene sunt judecați pentru corupție in două dosare separate. Ginel si Aqua Park au fost trimisi in judecata pentru frauda cu fonduri europene (vezi aici) si este judecat de Tribunalul Neamt. Ionel Arsene a fost trimis in judecata de DNA in doua dosare de coruptie dar acestea s-au conexat si se judeca intr-unul singur la Tribunalul Bacau (vezi aici).

Citeste și ‘’Politia Iasi pe urmele tunului de 81 milioane euro, din fieful lui Arsene, baronul PSD de Neamt. Documente’’.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.