Rețeta edificărilor penale folosită și de imobiliarul Zămosteanu. Cazul Cheșcu tras la indigo

8839
montaj Zamosteanu si blocul cnstruit de pe strada Moara de Foc, nr.29+33
montaj Zamosteanu si blocul cnstruit de pe strada Moara de Foc, nr.29+33

@ Până la situația investigată de DNA Iași, după ultimele descinderi la Primăria Iași, privind recepția în fals a unui bloc ridicat de Gheorghe Cheșcu, aceiași rețetă a fost folosită și in cazul dezvoltatorului Cristin Zămosteanu @ Astfel, Zămosteanu a ridicat un bloc pe  strada Moara de Foc, nr.29+33 și, a ridicat 8 etaje in condițiile in care autorizatia prevedea 7 etaje @ Cu toate acestea niște angajați de la primărie au semnat certificatul de atestare a edificării construcției și procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, atesând in fals ca imobilul respecta autorizatia @ În acest caz, a fost depusă plângere penală împotriva lui Zămosteanu dar și a angajatilor primăriei, dosarul penal fiind inregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu numărul nr. 8479/P/2018

DNA Iași s-a sesizat abia acum aflând ca la Primăria Iași functionarii in frunte cu primarul Mihai Chirica, avizeaza blocuri de locuințe care nu respectă autorizatia de construire in condițiile in care aceste ilegalităti de practica de câțiva ani in primărie. Ne referim la faptul că zilele trecute DNA Iași a ridicat acte privind edificarea ilegală a unui bloc ridicat de milionarul Gheorghe Cheșcu pe strada Vasile Lupu nr.95 G (vezi aici). Deși avea mai multe etaje decat erau aprobate, primaria in frunte cu Mihai Chirica au semnat documentele de edificare atestând în fals că imobilul respectă autorizația de construire. În anul 2018, Cristin Zămosteanu, cel mai mare dezvoltator de blocuri din Iași a beneficiat de asemenea de o astfel de edificare în fals a unui bloc pe care l-a construit pe  strada Moara de Foc, nr.29+33 între ITM și Spălătoria Perla (foto). Astfel, potrivit autorizației de construire nr. nr.544/15.06.2017, blocul pe care trebuia să-l ridice Zămosteanu trebuia să aibă un regim de înălțime D+P+7E+E8 parțial. Însă, după aceea, Zămosteanu a construit integral etajul 8. După aceea, niște angajați de la serviciul de control urbanism al Poliției Locale au atestat în fals că imobilul respectă autorizația de construire. Aceștia au semnat și eliberat procesul verbal de recepție la terminarea lucrarilor nr.14/18.01.2018 cat si certificatul de atestare a edificării construcției nr.16328/18.01.2018, documente care atestau în fals că blocul respectă autorizația de construire. Asta în condițiile în care alti functionari de la serviciul de control urbanism al Politiei Locale constataseră că blocul ridicat de Zămosteanu nu respectă autorizația de construire.

Plângere penală depusă de Poliția Locală

Având în vedere acest fals, la data de 25.06.2018, Poliția Locală Iași a depus o plângere penală împotriva unui fost subordonat, inspectorul Andrei Valentin Spânu pentru săvârșirea  infracțiunilor de abuz  în serviciu și fals în înscrisuri. Andrei Valentin Spânu este inspectorul care a inițiat și semnat cele două documente, certificatul de atestare a edificării construcției și procesul verbal de recepție. În aceiasi plangere este reclamat  pentru fals in inscrisuri  Cristin Zămosteanu  și partenerul  său Ovidiu Cretu (arestat alături de Zamosteanu în dosarul de evaziune instrumentat de DIICOT) dar și alte persoane precum Remus Amăriuței, Bogdan Cotor și Iulian Midoschi. „Constatările au condus la concluzia că politistul local Spânu Andrei Valentin se face vinovat de asumarea unei situații (asumarea lucrărilor conform autorizației nr.544/15.06.2017) care nu corespunde realității motiv pentru care instituția Poliției Locale Iași  a formulat inclusiv  o plângere prealabilă de punere in mișcare a acțiunii penale impotriva acestuia”, se arată in plângerea penală depusă de Politia Locală.

De asemenea, Politia Locala a cerut in justiție anularea celor documente emise abuziv de Spânu. Judecătorii au suspendat judecarea dosarului până la soluționarea definitivă a dosarului penal deschis de Parchetul Judecătoriei Iași ca urmare a sesizării depuse de Poliția Locală. ‘’Suspendă judecata prezentei pricini până la rămânerea definitivă a hotărârilor pronunţate în dosarul de cercetare penală nr. 8479/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi’’, au decis judecatorii ieseni recent, in acest dosar (vezi aici).

Citește și ‘’ Dosarul Zămosteanu: 100 de apartamente ascunse de Fisc într-un ciurcuit ingenios’’

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.