Cum ajung suplimentele de energie să fie mai eficiente decât alimentele?

143
Sursa imaginii:Energy Supplements

În cele mai multe cazuri, nu avem posibilitatea de a consuma elementele nutritive de care organismul nostru are nevoie în fiecare zi. În zilele noastre totul se desfășoară pe fugă și de multe ori oamenii nici măcar nu au timp sa manance în mod corespunzător și ajung sa sara de multe ori peste mese. În alte cazuri, optam pentru a manca ceva rapid, de tip fast-food, dar aceste produse nu conțin nici macar 10% din cantitatea de elemente nutritive de care are nevoie organismul nostru. Toate aceste obiceiuri ne pot pune grav în pericol sanatatea, iar în cazul în care continuam pentru o lungă perioada de timp vom ajunge sa avem de suferit. Anumiți nutritionisti au sugerat faptul ca saritul peste micul dejun ne poate priva de energie pe toata durata zilei și ca prima masa a zilei este cea mai importantă dintre toate.

În ceea ce privește cele mai bune lucruri pe care le-am putea consuma, fructele și legumele sunt surse excelente de în ceea ce privește nutrienții esențiali de care organismul nostru are nevoie. Este foarte important sa consumăm alimente bogate în vitamine și minerale în fiecare zi, așa incat sa ne asigurăm ca obtinem cantitatea necesara din fiecare tip de substanta. Pe de altă parte, dacă ajungi să lipsești de la mese din cauza volumului excesiv de muncă pe care îl ai la birou sau dacă ești un jucător de noroc cronic care petrece ore întregi în fiecare zi jucând jocuri online, cum ar fi NetBet pacanele online, sau dacă mănânci alimente care au fost procesate, doar pentru ca sunt mai rapid de mancat si mai ieftine, există un risc ridicat să nu primești cantitatea adecvată de nutrienti necesari. În aceste situații este obligatoriu sa folosim cele mai bune suplimente necesare existente pentru a compensa lipsa de nutritie.

Suplimentele nutritive completează golul nutrițional lăsat de alimente

Studiile realizate până în momentul de fata estimează că nouăzeci la sută dintre oameni nu primesc cantitatea de nutrienți esențiali de care au nevoie prin alimentele pe care le consumă. Acestea fiind spuse, este esențial ca aceștia sa apeleze la alta metoda pentru a suplini aceste lipsuri. Indiferent dacă nu obține cantitatea de nutrienti necesari din cauza lipsei poftei de mancare, a dietelor stricte pe care le urmăm sau a programul de mese pe care îl avem, trebuie sa apelam la o varianta alternativa prin care sa obținem acești nutrienți. Această problemă poate fi ocolită asigurându-vă că luați suplimente energetice naturale. Pe piața farmaceutică și nutritionala putem regasi o multitudine de suplimente naturale, care sunt atât de asemănătoare din punct de vedere chimic cu necesarul de nutrienti pe care îl are corpul uman, incat putem inlocui substantele pe care în trecut le luăm doar din alimentatie. Desigur, nu vom putea inlocui mancarea cu suplimente nutritive, dar utilizarea acestora ne va asigura ca în organismul nostru nu exista carențe.

Se absorb mai eficient în organismul nostru decât alimentele

Cu cat inaintam mai mult în varsta, cu atat corpul nostru va functiona mai greoi si va fi mai puțin eficient în ceea ce privește asimilarea substantelor nutritive din mancare. Acest proces poate conduce chiar la apariția unei afectiuni cunoscută sub denumirea de malabsorbtie, atunci cand corpul nu mai are capacitatea de a absorbi unele elemente nutritive. Acest lucru se datoreaza în principiu faptului ca organismul nu mai poseda capacitatea suficientă pentru a descompune și digera substantele nutritive din alimentele consumate și acestea ajung sa fie eliminate din corp. Pe langa toate acestea, utilizarea unui număr mare de medicamente și o hranire necorespunzătoare va afecta în mod sigur cantitatea de elemente nutritive care ajunge în corpul nostru. Enzimele alimentare pot fi foarte eficiente în descompunerea carbohidraților, a proteinelor și a lipidelor și pot îmbunătăți, de asemenea, capacitatea organismului de a absorbi nutrienții, așa incat este esențial sa luam astfel de suplimente necesare atunci cand corpul nu le mai rețin din hrană.

 

Suplimentele țin la distanță substanțele chimice periculoase

 Există multe situații în care alimentele naturale pe care le consumăm nu sunt organice. În timpul procesului de cultivare a tuturor tipurilor de fructe și legume se utilizează o cantitate semnificativă de insecticide și erbicide, iar toate aceste substanțe chimice ajung într-un final în organismul nostru. Toate aceste substanțe chimice vor afecta calitatea elementelor nutritive din produsele consumate, modul in care acestea sunt asimilate de către organism, iar nu în ultimul rand corpul nostru va avea de suferit.Antioxidanții, unul dintre cele mai bune suplimente energetice naturale care există, pot ajuta la protejarea corpului nostru de radicalii liberi care sunt compuși în urma proceselor chimice care au loc in organism, precum și de poluanții periculoși din mediul înconjurător.

Îndepliniți cererile de nutriție suplimentară

Persoanele care se angajează într-o activitate fizică frecventă pot avea nevoie de o cantitate mare de energie și de mai mulți nutrienți pentru a-și menține corpul în stare perfectă de funcționare. În cazul în care obișnuim să facem exerciții fizice des, în acest moment utilizăm o mare parte din energia și nutrientii care sunt disponibili în corpul nostru. Prin urmare, încorporarea suplimentelor nutritional în rutina noastră zilnică este esențială pentru a ne aproviziona cu nutrienții esențiali și energia de care avem nevoie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.