O femeie i-a dat unui milionar 500.000 euro și s-a ales cu o casă din vălătuci cu acoperiș de carton

2990
Ana Oniga si Viorel Roman
Ana Oniga si Viorel Roman

@ Ana Oniga femeia înșelată de Viorel Roman are de recuperat de la afacerist suma de 2.645.000 lei reprezentand daune morale și materiale @ Pentru a-și recupera banii, femeia a solicitat Judecătoriei Iași să-i aprobe scoaterea la vânzare a unei case din vălătuci și a unui teren în suprafață de 3.600 mp pe strada Plopii fără soț nr.16

Ana Oniga, femeia din județul Alba înșelată de afaceristul ieșean Viorel Roman a solicitat magistratilor de la Judecătoria Iași să-i permita să scoata la vanzare o casa și un teren in suprafață de 3.600 mp pe strada Plopii fără soț nr.16, municipiul Iași pentru a-și recupera măcar o parte din paguba de  2.645.000 lei. După ce Viorel Roman a fost condamnat definitiv pentru înșelăciune și obligat sa repare și prejudiciul cauzat femeii, Ana Oniga a demarat procedurile de executare silită. Instanța pusese sechestru pe niște proprietăți pe care Viorel Roman le deținea impreuna cu sotia în Bcurești dar Ana Oniga tot nu și-a recuperat banii. Solicitând informatii de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Ana Oniga a aflat ca Viorel Roman, acum in varsta de 61 de ani deține impreuna cu soția o casa și un teren in Bucium pe strada Plopii fără soț nr.16. Este vorba despre o casă de 41 metri pătrați construita din vălătuci și acoperita cu carton. Ana Oniga cere ca proprietatea sa fie partajată, adică instanța să atribuie imobilul numai lui Viorel Roman, astfel incât să-l poate vinde (vezi aici).

Cum a fost inșelată femeia

Pe data de 15 iulie 2020, Viorel Roman a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru inșelăciune fiind de asemenea obligat să-i plateasca femeii suma de 2.645.000 lei, prejudiciul cauzat. Femeia a povestit in fata judecatorilor ca Viorel Roman s-a băgat pe sub pielea ei cu scopul de a o înșela. A mers până acolo încât Viorel Roman i-a botezat și un nepot. Ana Oniga detinea firma Albaplast iar Viorel Roman avea SC Scala Real Estate SRL. Astfel, firma Iorom Trading vanduse catre Scala Real Estate niste terenuri in Timisoara. Iorom Trading mai avea de incasat un rest de plata de la firma lui Viorel Roman. In acelasi timp Iorom Trading avea o datorie către Albaplast. În aceste conditii s-a ajuns la un soi de ”compensare”. Partile au stabilit ca firma lui Roman sa plateasca datoria pe care Iorom o avea catre Albaplast si in acest fel Scala Real Estate isi achita si datoria ramasa pentru terenurile de la Timisoara. Albaplast a preluat in garantie un teren pana cand Scala Real Estate urma sa-i achite creanta de 2.600.000 lei. Pana la urma Roman a convins-o pe femeia sa renunte la garantie (la teren) si nici nu i-a mai dat banii. Mai mult a incercat sa o pacaleasca cu niste documente de plata false.”Elibarand 4 file CEC in original, in valoare de 200.000 lei fiecare (800.000 lei), 4 bilete la ordin, in valoare de 250.000 lei fiecare (1.000.000 lei), emise de IOROM TRADING SRL catre Scala Real Estate (fila 63 dosar UP) a convins-o pe aceasta, prin diverse promisiuni sa stearga notarea contractului de cesiune de creanta , toate demersurile inculpatului având un singur scop, respectiv lipsirea parții civile de orice garanție a plații prețului și a obținerii executarii silite, a obligațiilor asumate de inculpat prin contractul de cesiun”, au aratat procurorii care l-au trimis in judecata pentru înșelăciune pe Viorel Roman.

Viorel Roman a fost unul dintre primii miliardari ieseni. Acesta a facut avere din afaceri imobiliare. O perioada acesta a pozat ca fiind un apropiat al Patriarhului Daniel. In ultimii ani, Viorel Roman a decazut financiar fiind executat de mai multi creditori.

Citește și ‘‘Miliardarul Viorel Roman fuge disperat de puscarie. Iata ce le-a spus judecatorilor”.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.