Costel Alexe anunță investiții importante în infrastructura școlară județeană

93

Consiliul Județean Iași a anunțat ultimele investiții și proiectele ce urmează a fi implementate în vederea reabilitării și modernizării unităților de învățământ din județul Iași, în cadrul unei conferințe de presă , la care au participat alături de Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, doamna Luciana Antoci, Inspector Școlar General al I.S.J. Iași și domnul Benoni Moruzi, Președinte al A. Co. R. Filiala Județean Iași.

UAT Județul Iași – Consiliul Județean Iași a semnat acorduri de parteneriat cu 72 de UAT-uri în urma solicitărilor acestora, urmate de împuternicirea depunerii și implementării aplicației de finanțare. Astfel, au fost obținuți 84.120.415 lei la care se adaugă TVA de 15.982.879 lei prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație ce vor fi investiți în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a 108 unități de învățământ din județul Iași.

Le mulțumesc tuturor primarilor din județul Iași care au avut încredere în expertiza colegilor din Consiliul Județean Iași, reușind prin acest parteneriat să oferim comunității ieșene o oportunitate semnificativă în domeniul educației. Ne-am asumat dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor la standarde europene, care să ofere atât elevilor, cât și dascălilor un mediu inovativ, sigur și complex în orele de studiu petrecute în unitățile de învățământ. Cu fiecare astfel de proiect reușim să ne ducem la îndeplinire obiectivele cu privire la investițiile care reușesc să elimine o parte din nevoile resimțite în mediul rural.a menționat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

Consiliul Județean Iași a obținut prin același program 6 milioane de lei pentru toate cele 7 școli din subordine, dar și pentru Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Iașul a reușit să absoarbă fonduri impresionante, unice pentru ultimii 30 de ani în ceea ce privește dotările în infrastructura școlară. Având în vedere faptul că au existat și unități administrativ teritoriale care au depus în regim propriu proiecte pe această linie de finanțare, în urma semnării contractelor județul nostru va beneficia de 174.701.000 lei doar pe componenta dotări mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.” a precizat Inspectorul Școlar General al I.S.J. Iași Luciana Antoci.

Prezent în cadrul conferinței de presă, Președintele A.Co.R Filiala Județeană Iași Benoni Moruzi a enunțat comunele beneficiare în urma parteneriatului încheiat cu UAT Județul Iași – Consiliul Județean Iași. „Proiectele aprobate de Ministerul Educației pentru județul Iași sunt o dovadă a colaborării eficiente dintre Consiliul Județean, unitățile administrativ teritoriale și Inspectoratul Școlar Județean. Este un proiect amplu, reușit prin munca și profesionalismul reprezentanților administrației publice județene și locale.” a menționat Președintele A.Co.R Filiala Județeană Iași Benoni Moruzi.

Miercuri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Iași, vor fi supuse aprobării noi proiecte ce vizează investițiile în sistemul educațional ieșean. Astfel, 3 milioane de lei vor fi repartizați către 9 unități administrativ-teritoriale cu destinația „Amenajare grupuri sanitare la unități școlare din județul Iași.”. Tot prin PNRR – Componenta C15 Educație, Reforma 6 va fi depus proiectul „Achiziția de microbuze electrice pentru elevi în județul Iași” cu o valoare totală de peste 35 de milioane de lei (inclus TVA).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.