Update! Medicul care a inventat un caz de variola maimutei a fost internat la Psihiatrie

603
Andi Radu Agrosoaie
Andi Radu Agrosoaie

Medicul infecționist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuți, care sambata a declanșat o alertă falsa la nivel național de variolă a maimuței prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personalặ de facebook a fost internat la Psihiatrie.

Stire initiala:

Un medic a provocat panică în Moldova! A inventat un caz de variolă a maimuței

@ Andi Radu Agrosoaie, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi a dat o alarmă falsă privind primul caz de infectare cu variola maimuței in România

Într-o manieră neprofesionistă, un medic din Rădăuți a provocat inutil panică in zona Moldovei inventand primul caz de variolă a maimuței in Romania. Astfel, în cursul zilei de 21 mai a.c  Andi Radu Agrosoaie, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi ,care este de altfel extrem de activ pe rețelele de socializare a postat pe pagina sa de facebook  un mesaj însoțit de fotografii ” în care anunța apariția primului caz în România de variolă a maimuței. „Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuți secția boli infecțioase. Primul caz în Romania. Izolăm, tratăm. Am anunțat Ministrul Sănătății”, se arata in postarea lui Agrosoaie.

Mesajul publicat de medicul rădăuțean era insotit si de o fotografie a pacientei. Ulterior printr-un comunicat, conducerea Spitalului Municipal Rădăuți a infirmat zvonul lansat de către medicul infecționist Andi Agrosoaie privind suspiciunea de apariție a primului caz în România de ”Variola Maimuței”.

”Șeful secției infecțioase, medic primar Angelica Popescu a confirmat că pacientul are doar simptome de varicelă și că alarma este falsă. Mai mult, pacientul provine dintr-o familie în care au fost mai multe cazuri de varicelă în ultima perioadă”, a anunțat managerul interimar al Spitalului din Rădăuți, Dan Vatră.

Managerul de la Infectioase despre variola maimuței: ‘’Nu are tratament’’

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.