Un primar PSD de comuna a ajuns sef peste vamile din Est. Omul lui Dragnea si-a facut moftul in Moldova

5756
Dan Ceausu

@ In fruntea Directiei Regionale Vamala Iasi, institutie care are in subordine vamile judetelor Bacau, Neamt, Vaslui, Iasi, Botosani si Suceava a fost numit un fost primar PSD de comuna @ Acesta se  numeste Dan Ceausu, a fost primar in comuna Dobreni in judetul Neamt si potrivit unor surse a fost sustinut pentru numirea in functie de deputatul PSD Ionel Arsene, recent trimis in judecata de DNA, un apropiat al lui Liviu Dragnea

Un fost primar PSD al unei comune din judetul Iasi a fost numit zilele trecute pe functia de director al Directiei Regionale Vamale. Este vorba despre Dan Ceausu cel care in perioada 2012-2016 a fost primar PSD, in comuna Dobreni din judetul Neamt. Directia Regionala Vamala Iasi are in coordonare 16 cele mai multe aflandu-se la frontiera cu Republica Moldova dar si cu Ucraina la punctul de  trecere a  frontierei Siret. Cele 16 birouri vamale din subordinea Regionalei sunt:  biroul vamal de interior Bacau, biroul vamal de frontiera Aeroport Bacau, biroul vamal de interior Botosani, biroul vamal de frontiera Stanca Costesti, biroul vamal de frontiera Radauti Prut, biroul Vamal de frontiera Iasi, biroul vamal de frontiera Aeroport Iasi, Biroul Vamal de frontiera Sculeni, biroul vamal de interior Neamt, biroul vamal de interior Suceava, biroul vamal de frontiera Aeroport Suceava si birourile vamale de frontiera din localitatile Siret si Dornesti, biroul vamal de interior de la Vaslui si birourile vamale de frontiera din localitatile Albita si Falciu.

Bataie pentru suprematia in regiune intre taberele din PSD

Potrivit unor surse Dan Ceausu a fost numit pe functia de director cu sprijinul deputatului PSD de Neamt, Ionel Arsene, cel care a fost trimis in judecata recent de DNA pentru savarsirea unor infractiuni de trafic de influenta. Pana la numirea lui Ceausu, functia de director al Regionalei Vamale a fost ocupata de Danut Bolohan un personaj apropiat mai degraba de PNL. Insa, dupa preluarea guvernarii de catre PSD, mai exact din august 2017 si pana in decembrie 2017 functia de sef al Regionalei a fost ocupata de Elena Cotea care ar fi trebuit sa aiba sprijinul PSD Iasi. In aceasta situatie tabara PSD Neamt, reprezentata de deputatul Ionel Arsene pare sa fi fost mai puternica decat liderii de la Iasi ai partidului de guvernamant.

Dupa ce a  pierdut alegerile locale din 2016, Dan Ceausu a lucrat ca inspector superior la biroul vamal Neamt. Nici,  mandatul lui Ceausu in fruntea primariei Dobreni nu a fost lipsit de probleme. Un control al Curtii de Conturi efectuat in anul 2014 la Primaria Dobreni a constatat „abateri financiare” de 29.000 lei, savarsite in special prin cheltuirea fara documente nejustificate a unor sume din bugetul local.

Constantin MAZILLU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.