Sentinţă finală în cazul consilierilor celui mai influent primar PSD! Pedeapsă pentru fraudă cu bani UE! FOTO

867
Mures Vasiliu si Ioan Petrisor-consilieri PSD Tatarusi
Mures Vasiliu si Ioan Petrisor-consilieri PSD Tatarusi

@ Este vorba despre consilierii locali Ioan Petrișor și Mureș Vasiliu, din comuna Tătăruși, județul Iași, unde functia de primar este deținută Costel Iosub, cel mai influent primar PSD din județ @ Astfel, recent a fost emisă sentinţa definitivă pentru fraudă cu fonduri europene

Sentinţă finală în cazul consilierilor celui mai influent primar PSD! Astfel, recent, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis apelurile formulate în acest caz.

„Cu privire la inculpatul Ioan Petrişor, instanţa înlătură soluţia de condamnare, pedepsele aplicate inculpatului şi dispoziţiile aferente suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei (act material aferent campaniei din anul 2013).

Cu privire la inculpatul Mureş Vasiliu, reduce de la 2 ani şi 6 luni, la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, pedeapsa principală aplicată inculpatului pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei (acte materiale aferente campaniilor din anii 2014 şi 2015). Cu privire la inculpata Asociaţia Crescătorilor de Animale, Comuna Tătăruşi, majorează pedeapsa principală, de la 30.000, la 45.000 de lei amendă penală pentru folosire sau prezentare, cu rea credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele său”, au spus judecătorii.

 

Daune acordate de magistraţii ieşeni

 

Instanţa a admis în parte acţiunea formulată de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi i-a obligat în solidar pe inculpaţii Ioan Petrişor şi Asociaţia Crescătorilor de Animale, Comuna Tătăruşi la plata sumei de 61.031 de lei (aferente campaniei din anul 2013). De asemenea, instanţa a obligat în solidar pe inculpaţii Vasiliu Mureş şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Comuna Tătăruşi la plata sumei de 129.783 de lei.

„Instanţa menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii şi le înlătură pe cele contrare. Definitivă”, au afirmat magistraţii.

Maricel Popa presedintele PSD Iasi si Costel Iosub
Maricel Popa presedintele PSD Iasi si Costel Iosub

De unde a izbucnit scandalul

 

Ioan Petrișor și Mureș Vasiliu, cei doi oameni de încredere ai primarului PSD al comunei Tătăruși, au fost acuzați că ar fi folosit documene false pentru a obține subventii europene in valoare de circa 50.000 de euro în perioada 2012 – 2015. Astfel, a fost înfiinţată Asociația Crescătorilor de Animale, Comuna Tătăruși, entitatea prin intermediul căreia au obținut fondurile europene.

„În perioada 2012-2015, inculpații Petrișor Ioan și Vasiliu Mureș, în calitatea menționată mai sus, au depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false, cu scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafețe de teren (între 99,26 ha și 110,06 ha pășune) pe care nu le dețineau în realitate. Prin aceste demersuri, inculpații au obținut pe nedrept sprijin financiar nerambursabil, în total de 240.739 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal”, a transmis DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.