Şoc! Poliţist ieşean, prins în flagrant când lua şpagă! Procurorii au luat decizia!

6851
bani la politist-1
bani la politist-1

@ Şoc: un poliţist ieşean a fost prins în flagrant când lua şpagă! @ După incident, procurorii ieşeni au luat ieri decizia în cazul lui Adrian Laurenţiu Alupului @ Astfel, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus trimiterea acestuia în judecată, sub acuzaţia de luare de mită

Şoc: un poliţist ieşean a fost prins în flagrant când lua şpagă! După incident, procurorii ieşeni au luat ieri decizia în cazul lui Adrian Laurenţiu Alupului.

Aşadar, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus trimiterea acestuia în judecată, sub acuzaţia de luare de mită. Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistraţii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

 

Poliţist ieşean, acuzat că a luat şpagă!

 

Amintim că, pe data de 5 mai 2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a solicitat arestarea preventivă a poliţistului de 37 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

„Inculpatul A.A.L., agent în cadrul unei Secţii de Poliţie din municipiul Iaşi, a pretins o sumă de bani pe 2 mai 2023, în jurul orei 12:48, unui conducător auto care săvârşise o contravenţie la regimul rutier, susţinând că poate aplica sancţiunea contravenţională unei alte persoane. Apoi, în după-amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 16:58, a reiterat această solicitare, indicând o sumă între 300 şi 500 de euro”, a declarat Cătălin Ţocu-Radu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

 

Ce au mai spus anchetatorii despre Adrian Laurenţiu Alupului

 

Oamenii legii au adăugat că, pe 4 mai 2023, în jurul orei 15:25, agentul ar fi primit suma de 200 de euro de la denunţătoare, respectiv două bancnote a câte 100 de euro, în legătură cu neîndeplinirea unui act care intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica o sancţiune contravenţională şi sub pretextul de a găsi denunţătoarei o persoană dispusă să îi fie aplicată sancţiunea contravenţională în locul acesteia.

„Fapta cercetată este rezultatul unui flagrant. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat a declarat Cătălin Ţocu-Radu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.