Bolta Rece, cea mai veche si celebră cârciumă din Iași scosă la vânzare. Mihai Valeru: „Mă retrag”

5770
Bolta Rece
Bolta Rece

@ Mihai Valeru, unul dintre cei mai vechi si respectați cârciumari din Iași a decis să se retragă @ „O să vând sau o sa inchiriez Bolta Rece. Deocamdată fac curățenie”, a spus Mihai Valeru, patronul de la Bolta Rece

Bolta Rece, cea mai veche și cunoscută cârciumă din Iași ar putea fi vândută intr-un viitor apropiat. Asta deoarece, patronul si administratorul cârciumei vrea sa se retragă. „O vând sau o inchiriez. Cât să mai stau, am obosit am si eu 71 de ani. Am si niste sechele de Covid nu mai pot. Nu am luat încă o decizie. Deocamdată văruim cârciuma. Sunt la Bolta Rece din 9 septembrie 1981, a venit vremea să mă retrag”, ne-a declarat Mahai Valeru.

Cea mai veche si cunoscută cârciuma din oraș

Bolta Rece, cârciuma de pe strada Rece nr.10 a fost amenajata in anul 1786 intr-o casă boiereasca. Legenda sa este legate de numele unor mari scriitori precum Ion Creanga si Mihai Eminescu, cei doi prieteni care au petrecut aici zile intregi, povestind si inspirandu-se reciproc. In anul 2019, SC Bolta Rece SA firma care administeraza restaurantul a realizat venituri de 1.231.527 lei si cheltuieli de 1.215.020. In anul 2020 din cauza pandemiei de Coronavirus veniturile companiei au scazut sub jumatate. Vezi si „Complexul Ciric vândut în prima zi a lui 2021. Zapodeanu a băgat in afacere doi șefi ai Politiei ieșene”. 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.