„Agent imobiliar”, obligat să returneze mii de euro după o „ţeapă” cu apartamente! Studenţi de la UMF, amăgiţi! (EXCLUSIV)

954
Mana cheie apartament
Mana cheie apartament

@ Un „agent imobiliar” a fost obligat ieri să returneze mii de euro după o „ţeapă” cu locuinţe @ Printre cei amăgiţi se numără şi studenţi @ Totuşi, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au încetat procesul penal în cazul lui Narcis Mihai Baltariu, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată

Un „agent imobiliar” a fost obligat ieri să returneze mii de euro după o „ţeapă” cu locuinţe! Printre cei amăgiţi sunt şi studenţi de la UMF! În acelaşi timp, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au încetat procesul penal în cazul lui Narcis Mihai Baltariu, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Însă individul a fost obligat să plătească despăgubiri de mii de euro către mai multe părţi vătămate. Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Narcis Mihai Baltariu, acuzat de înşelăciune de procurori

 

Procesul penal ce îl priveşte pe Narcis Mihai Baltariu a început pe data de 15 septembrie 2020. Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată sub acuzaţia de înşelăciune în formă continuată (28 de acte materiale). Asta, după ce individul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 16 iulie 2018.

„Prin prezentarea unei calități mincinoase, și anume aceea de a fi reprezentantul, angajatul sau agent imobiliar la societatea Imobiliare SRL (demunită ulterior Imobiliare Residence SRL), pe 21 aprilie 2017, inculpatul a indus în eroare persoana vătămată, care a încheiat cu el un contract de închiriere penttru un imobil situat pe str. Adunați, nr. 25. achitând suma de 500 de euro, iar, ulterior, persoana vătămată nu a putut intra în posesia imobilului întrucât inculpatul și-a închis telefonul.

Pe 17 mai 2017, inculpatul a indus în eroare persoanele vătămate care au încheiat cu acesta un contract de închiriere pentru un imobil situat pe strada V. Ipsilanti, nr. 30A, achitându-i suma de 350 de euro în două tranșe, după care nu au mai putut intra în posesia imobilului, întrucât inculpatul nu a mai răspuns la telefon sau a folosit diverse pretexte pentru a amâna mutarea (a afirmat că va rezilia contractul și le va vira banii într-un cont bancar)”, au afirmat procurorii ieşeni.

 

Ce au mai spus anchetatorii despre acest caz

 

Oamenii legii au adăugat că acesta a procedat similar cu mai multe persoane, fiind vorba despre peste 10 victime care „ar fi picat în plasa” acestuia.

„Pe 30 mai 2017, inculpatul a indus în eroare persoanele vătămate care, au încheiat un contract de închiriere pentru un imobil, plătindu-i acestuia suma de 1.400 de euro, iar, ulterior, nu au mai reușit să intre în posesia imobilului, constatând că apartamentul aparține unei femei care nu avea nici o înțelegere cu inculpatul, iar apartamentul era destinat vânzării, nu închirierii.

Pe 12 septembrie 2017, inculpatul a indus în eroare persoana vătămată care a încheiat un contract de închiriere pentru un imobil, plătindu-i acestuia suma de 750 de euro, iar, ulterior, nu au mai reușit să intre în posesia imobilului, întrucât inculpatul nu a mai răspuns la telefon, recunoscând că le-a înşelat”, au adăugat anchetatorii ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.