Garda de Mediu îl trimite pe Chirica la Parchet. A aprobat o parcare pe un spațiu verde

1526
parcare soseaua Nationala nr184 si Mihai Chirica
parcare soseaua Nationala nr184 si Mihai Chirica

@ Chirica nu se învață minte @ În luna aprilie a.c, Primăria Iași a autorizat pentru niște investitori privați distrugerea unui spațiu verde și amenajarea unei parcări pe șoseaua Națională nr.184  @ Asta în condițiile în care terenul se află înscris în registrul spațiilor verzi și în plus, Tribunalul a anulat o autorizație de construire pentru un bloc aprobat de Chirica exact în aceiași zonă @ Pentru că Primăria Iași a trimis celorlalte instituții de avizare o adresă în care susține că terenul pe care s-a amenajat parcarea nu este în registrul spatiilor verzi, Garda de Mediu a formulat plângere penală pentru falsuri în încrisuri oficiale

Iașul este cel mai poluat din țară iar Chirica distruge spațiile verzi autorizând în neștire blocuri și locuințe pe terenuri pe care ar trebui să amenajeze parcuri. Recent, într-o zonă în care de zeci de ani de zile se afla un spațiu verde, pe șoseaua Națională nr.184, chiar în fața unui bloc a apărut o parcare cu barieră. Situația este revoltătoare deoarece terenul în suprafață de 404 mp pe care a fost amenajată această parcare se află înscris în registrul spațiilor verzi. Cu toate aceastea, la data de 24 aprilie a.c Primăria Iași a emis autorizația de construire nr.350/2023 privind ‘’amenajare parcare dale înierbate supraterană la nivelul solului și acces auto pe teren proprietate’’ beneficiari fiind chiar proprietarii și anume Octavian și Camelia Bidei din Iași.  Atât Inspectoratul de Stat în Construcții cât și Garda de Mediu au constatat că emiterea acestei autorizații a fost posibila datorită unui document fals întocmit și semnat de functionari din Primăria Iași. Astfel, la data de 12.11.2021, Direcția Tehnică din Primăria Iași a trimis proprietarilor terenului o adresă în care le transmitea ca suprafata respectivă nu se afla în registrul spațiilor verzi deoarece în cartea funciara figureaza ca fiind  ‘’curți-construcții’’. Garda de Mediu si Inspectoratul de Stat în Constructii au informat prefectura județului Iași. ‘’S-a facut o analiza impreuna cu Garda de Mediu si Inspectoratul in Constructii. S-a constatat ca o buna parte din teren se afla in registrul spatiilor verzi si in consecință a fost formulată plângere penala’’, a spus prefectul Bogdan Cojocaru.

Sesizarea penală cu nr.2397/2023 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, plângerea vizând săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Să mai precizam că proprietarii terenului Octavian și Camelia Bidei au obținut această suprafata prin retrocedare în urmă cu mai bine de 10 ani.

Primăria și Chirica au recidivat

Atitudinea Primăriei Iași condusă de Mihai Chirica este revoltătoare având în vedere că în urmă cu doi ani Tribunalul Iași a anulat o autorizație de construire emisa de aceiasi municipalitate pentru un bloc de locuințe, în fața aceluiași bloc dar la alta scara adică pe șoseaua Națională nr. 180-182 (vezi aici). Actele inițiale pentru obținerea autorizației au fost depuse de către Paul Avătăji (patronul Imperia Imobiliare), soția sa și Constantin Gavrilă, dar, la câteva zile după eliberare, autorizația a fost vândută, pentru 500.000 de euro, către SC Bauer Solution SRL, firmă patronată de omul de afaceri Denis Țugulschi. Era vorba de un bloc cu regimul de înălțime era 2S+P+M1+M2+8E, circa 35,5 metri înălțime. Autorizația a fost anulata ca urmare a unei reclamatii depuse tot de prefectura județului Iași.

DNA descinde în mastodontul lui Cheșcu. Golănie de milioane de euro girată de primărie

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.