Axinia demis de la conducerea CFR. Ministrul vorbeste de incompetenta

1093

@ Consiliul de Administratie al CFR a decis astazi demiterea lui Constantin Axinia din functia de director general al companiei @ Desi Axinia sustine ca este victim unei nedreptati, ministrul Transporturilor a aratat ca directorul CFR nu a fost in stare da restructureze compania

Constantin Axinia a fost demis astazi de Consiliul de Administratie al CFR SA dupa numai 7 luni de ‘’directorat’’. ‘’ Compania Naționala de Cai Ferate CFR SA va informeaza ca luni, 14 octombrie 2019, membrii Consiliului de Administrație l-au numit pe domnul Marius Chiper, director general interimar. Menționam faptul ca aceasta decizie a fost luata dupa revocarea din funcția de director general interimar a domnului Constantin Axinia’’, se arata intr-un comunicat de presa emis astazi de CFR.

Desi Axinia sustine ca este victima unei nedreptati si ca ar fi fost demis deoarece a refuzat sa semneze un contract de cateva sute de milioane de euro care face obiectul unui litigiu, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc vorbeste mai degraba de incompetenta in cazul directorului CFR. Razvan Cuc a aratat ca Axinia nu a fost in stare sa restructureze companie desi i s-a cerut acest lucru. Cuc a mai afirmat ca exista în cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA angajati de zece ani care nu sunt capabili sa aduca valoarea companiei si care nu pot debloca proiecte.

Paguba de 12 miliarde

Dezvaluirea.ro a aratat recent ca Axinia l-a ajutat pe prietenul sau Dumitru Anchidin, directorul CFR Marfa sa produca o paguba de 12 miliarde lei vechi in dauna CFR Calatori. Firma privata a lui Anchidin, Ferotrans TFI a inchiriat trenuri si trasee de la CFR Calatori dar nu a platit. Mai mult, in articolul ‘’Baronii CFR mana in mana la jaf. Axinia si Anchidin blat ordinar pe 12 miliarde’’, publicat pe 11 septembrie a.c am aratat ca Axinia vrea sa-l scape pe Anchidin de plata datoriei’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.