Magnatul Gruia Stoica in razboi cu SRI. ‘’Trebuie eliminate fizic’’

1625
Gruia Stoica
Gruia Stoica

@ Magnatul Gruia Stoica, ‘’regele Cailor Ferate’’ a contestat interceptarile realizate de SRI in dosarul in care alaturi de de fratele si tatal sau a fost trimis in judecata pentru frauda fiscal @ Gruia Stoica a cerut ca interceptarile si documentele aferente din dosarul sau sa fie ‘’eliminate fizic’’ @ Cu un prejudiciu de 2 milioane de euro, dosarul de frauda care se judeca la Tribunalul Iasi a ajuns astazi la cel de-al 70 lea termen de judecata

Magnatul Gruia Stoica a solicitat prin avocati ‘’eliminarea fizica’’ a probelor adunate de SRI in dosarul in care impreuna cu fratele sau Vasile Didila este acuzat de frauda fiscal. Aparatorii din Bucuresti ai lui Gruia Stoica au sustinut ca interceptarile au fost realizate de SRI in baza protocoalelor de colaborare incheiate anterior cu parchetele (DNA si DIICOT) si care au fost declarate ilegale. Numai ca magistratii ieseni de la Tribunalul Iasi care judeca dosarul de frauda al lui Gruia Stoica au decis ca argumentele juridice invocate de avocatii lui Stoica nu sunt suficiente pentru eliminarea interceptarilor din dosar si prin urmare au respins cererea. ‘’Respinge cererea de constatare a nulitaţii absolute a interceptarilor realizate în cauza şi a (proceselor verbale) notelor de redare a interceptarilor, respinge cererea de excludere a interceptarilor realizate în cauza şi a (proceselor verbale) notelor de redare a interceptarilor – f. 46- 78 vol. 41 d.up. şi implicit cererea de eliminare fizica din dosar a suporţilor pe care se regasesc interceptarile şi a (proceselor verbale) notelor de redare a interceptarilor, cereri formulate de catre inculpatul Gruia Stoica prin aparator’’, au decis judecatorii ieseni de la Tribunalul Iasi (vezi aici).

Pot scapa de pedeapsa

Astazi s-a scurs termenul de judecata cu numarul 70 in acest dosar in care prejudiciul estimat de procurorii DIICOT a fost estimat la circa 2 milioane de euro. Judecarea dosarului a inceput in decembrie 2015 dar s-a ajuns la termenul de judecata cu numarul 70 deoarece a fost schimbat judecatorul exact la jumatatea procesului si a fost necesara readuierea unor martori. Asta in conditiile in care faptele dateaza din 2003 adica au fost savarsite in urma cu 16 ani si se apropie vertiginos de termenul de prescriere adica in situatia in care cei inculpati nu mai pot fi trasi la raspundere penala. „In perioada 2003-2005, inculpatii Stoica Gruia, Didila Vasile si Raducan Vasile, bazandu-se pe relatia de rudenie si incredere reciproca, au constituit un grup infracţional organizat în scopul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani elaborand un plan prin care sa diminueze baza impozabila a SC GFR SA si SC GFR-TVM SA, in scopul prejudicierii bugetului de stat, dupa care sa ruleze mai multe sume de bani prin conturile bancare, astfel incat sa creeze o aparenta de legalitate a circuitelor comerciale fictive concepute si apoi sa readuca sumele de bani folosite inapoi in conturile SC GFR SA. In cadrul grupului infractional, fiecare dintre cei trei inculpati a indeplinit un anumit rol in circuitele evazioniste si de spalare a banilor”, a aratat DIICOT.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.