Obsedatul sexual din Dacia a dat-o degeaba la pace cu procurorii

6918
Claudiu Jitaru
Claudiu Jitaru

@ Procurorii au facut o intelegere cu Costel Claudiu Jitaru cel care in primavara anului acesta a agresat sexual doua tinere in cartierul Dacia @ Magistratii Judecatoriei au decis ca pedeapsa propusa de anchetatori este prea blanda

Magistratii ieseni de la Judecatoria Iasi au respins acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de procurori cu Costel Claudiu Jitaru tanarul care in primavara acestui an a agresat sexual doua fete in cartierul Dacia. Judecatorii au ajuns la concluzia ca pedeapsa stabilita de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si anume de 2 ani 2 luni si 6 zile de inchisoare cu suspendare este  prea blanda si au decis sa restituie dosarul pentru continuarea urmaririi penale. „Analizand acordul de recunoastere a vinovatiei inaintat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, instanta constata ca acesta nu poate fi admis, intrucat solutia cu privire la care s-a ajuns la un acord intre procuror si inculpat este nelegala , pedepsele convenite in cuprinsul acordului nefiind stabilite conform dispozitiilor legale, astfel incat  instanta nu poate pronunta solutia cu privire la care s-a ajuns la un acord.  Pedeapsa rezultanta de 2 ani, 2 luni si 6 zile nu a fost stabilita in mod corect. Daca s-a convenit aplicarea cate unei pedepse principale de 1 an si 4 luni pentru fiecare infractiune, pedeapsa principala rezultanta ar fi trebuit sa fie de 2 ani, 2 luni si 2 0 zile inchisoare”, se arata in sentinta judecatorilor.

Trei agresiuni sexuale

Potrivit actului de acuzare, Jitaru  este urmarit penal pentru trei infractiuni de agresiune sexuala comise impotriva a doua fete. Acesta isi urmarea victimele pana ajunge in locuri ferite si le punea mana in zonele intime.  Agresiunile s-au petrecut in cartierul Dacia acolo unde locuiau victimele. Sa mai precizam ca una din fetele agresate are 14 ani iar Jitaru are 24 de ani. „Inculpatul, a identificat persoanele vatamate, s-a apropiat de acestea prin surprindere, dupa ce le-a urmarit initial, alegandu-si momentul potrivit si le-a agresat sexual, prin atingere si prindere cu mana de zone erogene. Latura obiectiva, elementul material al infractiunilor consta in agresarea sexuala a victimelor care, prin modul de comitere a faptei nu si-au putut da acordul, fiind in imposibilitate de a-si exprima vointa dat fiind modul de actiune brusc, prin surprindere al inculpatului. Totodata, se constata dupa modul de comitere ca acesta s-a asigurat ca nu este observat de alte persoane, a urmarit victimele pana in locuri/zone retrase, unde acestea aveau posibilitati reduse de a se apara (cu spatele la gard, perete), postandu-se in fata si cuprinzandu-le cu ambele maini”, se arata in actul de sesizare intocmit de procurori.

Le-a agresat desi are o prietena

Anchetatorii au stabilit ca Jitaru le-a agresat sexual pe cele doua fete in conditiile in care avea o prietena cu care locuia intr-un apartament din Dacia. Agresiunile s-au petrecut in lunile aprilie si mai a.c, dupa care a fost arestat pentru 30 de zile. „La data de 23.04.2018 in jurul orei 07:30, in timp ce persoana vatamata R.M.Irina se afla pe trotuarul din fata blocului inculpatul a prins-o cu mana de zona posterioara, fara acordul acesteia. La data de 23.05.2018 in jurul orei 07:45, in timp ce persoana vatamata R.M. Irina se afla in spatele blocului in care locuieste, inculpatul a prins-o cu mana in zona feselor, a abdomenului si a incercat sa o atinga in zona sanilor, fara acordul ei. La data de 11.06.2018 in jurul orei 21:00, inculpatul a urmarit-o pe persoana vatamata C.M. Ioana in varsta de 14 ani, in scara blocului si, in timp ce aceasta se afla pe scari, intre etajele 2 si 3, a prins-o cu mana de fese  in zona inghinala, fara acordul acesteia”, se mai arata in actul de acuzare.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.