Obsedatul sexual din Dacia a dat-o degeaba la pace cu procurorii

6695
Claudiu Jitaru
Claudiu Jitaru

@ Procurorii au facut o intelegere cu Costel Claudiu Jitaru cel care in primavara anului acesta a agresat sexual doua tinere in cartierul Dacia @ Magistratii Judecatoriei au decis ca pedeapsa propusa de anchetatori este prea blanda

Magistratii ieseni de la Judecatoria Iasi au respins acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de procurori cu Costel Claudiu Jitaru tanarul care in primavara acestui an a agresat sexual doua fete in cartierul Dacia. Judecatorii au ajuns la concluzia ca pedeapsa stabilita de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si anume de 2 ani 2 luni si 6 zile de inchisoare cu suspendare este  prea blanda si au decis sa restituie dosarul pentru continuarea urmaririi penale. „Analizand acordul de recunoastere a vinovatiei inaintat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, instanta constata ca acesta nu poate fi admis, intrucat solutia cu privire la care s-a ajuns la un acord intre procuror si inculpat este nelegala , pedepsele convenite in cuprinsul acordului nefiind stabilite conform dispozitiilor legale, astfel incat  instanta nu poate pronunta solutia cu privire la care s-a ajuns la un acord.  Pedeapsa rezultanta de 2 ani, 2 luni si 6 zile nu a fost stabilita in mod corect. Daca s-a convenit aplicarea cate unei pedepse principale de 1 an si 4 luni pentru fiecare infractiune, pedeapsa principala rezultanta ar fi trebuit sa fie de 2 ani, 2 luni si 2 0 zile inchisoare”, se arata in sentinta judecatorilor.

Trei agresiuni sexuale

Potrivit actului de acuzare, Jitaru  este urmarit penal pentru trei infractiuni de agresiune sexuala comise impotriva a doua fete. Acesta isi urmarea victimele pana ajunge in locuri ferite si le punea mana in zonele intime.  Agresiunile s-au petrecut in cartierul Dacia acolo unde locuiau victimele. Sa mai precizam ca una din fetele agresate are 14 ani iar Jitaru are 24 de ani. „Inculpatul, a identificat persoanele vatamate, s-a apropiat de acestea prin surprindere, dupa ce le-a urmarit initial, alegandu-si momentul potrivit si le-a agresat sexual, prin atingere si prindere cu mana de zone erogene. Latura obiectiva, elementul material al infractiunilor consta in agresarea sexuala a victimelor care, prin modul de comitere a faptei nu si-au putut da acordul, fiind in imposibilitate de a-si exprima vointa dat fiind modul de actiune brusc, prin surprindere al inculpatului. Totodata, se constata dupa modul de comitere ca acesta s-a asigurat ca nu este observat de alte persoane, a urmarit victimele pana in locuri/zone retrase, unde acestea aveau posibilitati reduse de a se apara (cu spatele la gard, perete), postandu-se in fata si cuprinzandu-le cu ambele maini”, se arata in actul de sesizare intocmit de procurori.

Le-a agresat desi are o prietena

Anchetatorii au stabilit ca Jitaru le-a agresat sexual pe cele doua fete in conditiile in care avea o prietena cu care locuia intr-un apartament din Dacia. Agresiunile s-au petrecut in lunile aprilie si mai a.c, dupa care a fost arestat pentru 30 de zile. „La data de 23.04.2018 in jurul orei 07:30, in timp ce persoana vatamata R.M.Irina se afla pe trotuarul din fata blocului inculpatul a prins-o cu mana de zona posterioara, fara acordul acesteia. La data de 23.05.2018 in jurul orei 07:45, in timp ce persoana vatamata R.M. Irina se afla in spatele blocului in care locuieste, inculpatul a prins-o cu mana in zona feselor, a abdomenului si a incercat sa o atinga in zona sanilor, fara acordul ei. La data de 11.06.2018 in jurul orei 21:00, inculpatul a urmarit-o pe persoana vatamata C.M. Ioana in varsta de 14 ani, in scara blocului si, in timp ce aceasta se afla pe scari, intre etajele 2 si 3, a prins-o cu mana de fese  in zona inghinala, fara acordul acesteia”, se mai arata in actul de acuzare.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here