Rege in mafia de la Ministerul Dezvoltarii. Tiganul din Iasi care colecta toate spagile

7775

@ A furat 1 milion de euro impreuna cu smecherii care spunea ca aveau ”intrare” la Ministerul Dezvoltarii si s-a ales ieri cu o pedepsa de numai 3 ani cu suspendare, in dosarul in care a fost acuzat de evaziune fiscala @ Statul vrea sa-si recupeze banii din vanzarea unei cladiri in suprafata de 24 mp pe care Mihai Stanescu, o detine in Harlau @ Mihai Stanescu a fost trimis in judecata recent de DNA si in dosarul in care Ioan Andreica, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii este acuzat de trafic de influenta

Mafia  din Ministerul Dezvoltarii facea rost de bani prin intermediul unui tigan din orasul Harlau, judetul Iasi. Procurorii DNA au stabilit ca banii (sume de ordinul milioanelor de euro) care erau colectati cu scopul de a stimula secretarii de stat de la Ministerul Dezvoltarii sa aprobe unele proiecte sau sau efectueze unele plati catre anumite firme erau stransi prin intermediul firmei lui Mihai Stanescu din Harlau. Lui Stanescu i-a convenit de minune intreaga afacere si asta din intreaga ”combinatie” s-a ales cu 1 milion de euro. Pentru ca a fraudat statul cu aceasta suma mai exact cu 5.227.505 lei, Mihai Stanescu s-a ales ieri cu o pedeapsa de 3 ani cu cu suspendare, in dosarul in care in luna februarie a.c a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi pentru evaziune fiscala. Prin urmare Mihai Stanescu nu va ajunge deocamdata la inchisoare chiar daca a facut o paguba de 1 milion de euro in bugetul statului. Potrivit sentintei, Mihai Stanescu si firma implicata si anume Duo Mat Invest SRL trebuie sa returneze statului intreaga suma de 5.227.505 lei la care se adauga penalitati de intarziere. Dar singura avere a lui Mihai Stanescu este o constructie de  24 metri patrati (probabil un garaj) pe care o are la Harlau pe strada Ionel Teodoreanu. Valoarea de impozitare a constructiei ar fi de 31.680 lei. Deci, statul roman ar trebui sa recupereze cei 1 milion de euro din vanzarea unui garaj.

A facut bani cu fondurile Ministerul Dezvoltarii

Mihai Stanescu a fraudat statul deoarece la randul sau tebuie sa intoarca ”partea” celor care virau sume colosale din bani publici in conturile firmei sale. Stanescu primea acesti bani degeaba iar pentru a-si plati datoriile catre cei care ii alimentau conturile scotea banii cash fara sa mai achite si impozitele. Astfel, Mihai Stanescu a fost trimis recent in judecata si in dosarul in care DNA il acuza pe Ioan Andreica, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii de trafic de influenta. Dosarul se refera la modul in care Ministerul Dezvoltarii a finantat lucrarile de amenajare a unor gropi ecologie in judetul Bistrita Nasaud. Printre antreprenori s-a numarat si firma SC Interdevelopment SRL, autoritatea contractanta fiind Consiliul Judetean Bistrita Nasaud. Pentru ca au inceput sa apara unele probleme in derularea contractului un personaj pe nume Ioan Claudiu Sabau le-a transmis patronilor firmelor implicate ca poate interveni pe langa Ioan Andreica, secretar de stat  la Ministerul Dezvoltarii sa deblocheze lucrurile, bine inteles contra unor sume de bani. Firma lui Mihai Stanescu, Duo Mat Invest SRLl era una dintre societatatile care colectau banii pe care ii percepea Sabau care sustinea ca are nevoie de sume importante pentru a debloca lucrurile la Ministerul Dezvoltarii.

Banii au fost retrasi de Mihai Stanescu

De aceea a fost trimis in judecata si „Mihai Stanescu in calitate de administrator al SC DUO MAT INVEST SRL societate interpusa in transferul sumelor de bani reprezentand obiectul traficului de influenta”. „La data de 1.04.2010, a fost incheiat un nou contract de consultanta, de aceasta data intre SC Interdevelopment SRL și SC El Arenal SRL (societate controlata de inculpatul Istrate Ion), in valoare de 200.000 euro. Inculpatul Istrate Ion a creat un mecanism comercial si financiar fictiv prin interpunerea societatii SC Duo Mat Invest SRL, pentru a disimula provenienta si beneficiarii reali ai sumelor reprezentand obiectul traficului de influenta. In cele din urma, banii au fost retrasi in numerar de inculpatii Stanescu Mihai si o alta persoana”, au constatat procurorii DNA.

De asemenea in decembrie 2014 prin conturile firmei Duo Mat Invest SRL au trecut 89.900 lei bani care au fost retrasi tot de Mihai Stanescu. Cei implicati in acest dosar de coruptie au fost trimis in judecata in luna mai a.c. Dosarul a fost repartizat spre judecare Tribunalului Bistrita Nasaud care nu a dat inca nici un termen pe fond.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.