Scandal in lumea bună! Fiica fostului rector al UMF Iași acuzată de vecină că-i strică casa

5359
Raluca Alina Dragomir si imobil strada Eternitate nr.21
Raluca Alina Dragomir si imobil strada Eternitate nr.21

@ Medicul Raluca Alina Dragomir, fiica fostului rector al UMF Iași, Cristian Dragomir a fost actionata in judecata de vecina sa @ Femeia sustine ca o serie de lucrari de constructii realizate ilegal de Raluca Dragomir i-ar afecta grav locuinta si a cerut judecatorilor sa oprescă intregul proiect @ ‘’Este mai mult decât evidentă deteriorarea la care a fost supusă partea noastra din imobilul compartimentat, în condițiile existenței unui perete și a unui acoperiș comun. Continuarea lucrărilor în maniera în care au fost efectuate până la acest moment duc la deteriorarea iremediabilă a părții reclamantei din imobilul compartimentat’’, a aratat vecina in fata judecatorilor

Scandalul vizeaza un imobil situat pe strada Eternitate nr.21, acolo unde Raluca Alina Dragomir, fiica fostului rector al UMF Iași, Cristian Dragomir, și-a amenajat  clinica medicala unde profeseaza. Raluca Alina Dragomir a obtinut in anul 2018 de la Primaria municipiului Iași autorizatia cu nr.815 pentru  ‘’Consolidare, reamenajare și supraetajare clădire existentă C2 cu funcțiunea de spațiu comercial’’. Imobilul pe care Raluca Dragomir vrea sa-l modernizeze are un perete comun cu vecina sa Mariana Strâmbu iar acesta sustine ca lucrarile demarate recent de cunoscutul medic îi afecteaza grav proprietatea existand riscul demolarii. Astfel, Mariana Strambu, sustine intr-o cerere adresata judecatorilor ca Raluca Alina Dragomir nu a respectat autorizatia de construire adica, a demolat cladirea veche construind alta noua nefiind in niciun caz vorba doar de o consolidare. ‘’Reclamanta a precizat că autorizația de construire nu a fost respectată, pârâta construind un nou imobil, depunând în susținere planșe foto. Prin prezenta cerere, reclamanta a solicitat ca instanța să dispună oprirea lucrărilor efectuate de pârâta având în vedere deteriorările grave aduse părții reclamantei din respectivul imobil. Reclamanta a mai solicitat obligarea pârâtei la aducerea în stare inițială a părții sale din imobil si in subsidiar, a solicitat instanței autorizarea ca, pe cheltuiala pârâtei, reclamantă să realizeze reparațiile necesare pentru aducerea în stare normală a părții sale din imobilul compartimenta’’, au retinut judecatorii in cadrul unei sentinte pronuntate in litigiiile din cele doua parti.

Vecina a mai depus o expertiza extrajudiciara in care se arata ca Raluca Alina Dragomir nu ar fi respectat autorizatia de construire. ‘’După cum rezultă din raportul de expertiză extrajudiciară depus la dosar (inclusiv suplimentul la expertiză) și din planșele foto realizate, autorizația nu a fost respectată, pârâta răzuind practic partea domniei sale din imobilul compartimentat și construind un nou imobil. Este mai mult decât evidentă deteriorarea la care a fost supusă partea noastra din imobilul compartimentat, în condițiile existenței unui perete și a unui acoperiș comun. Continuarea lucrărilor în maniera în care au fost efectuate până la acest moment duc la deteriorarea iremediabilă a părții reclamantei din imobilul compartimentat’’, a aratat vecina.

In replic Raluca Dragomir a aratat in fata judecatorilor ca a consolidat doar zidul comun si a respectat Legea acest lucru fiind confirmat si de controale efectuate de Inspectoratul de Stat in Constructii si de municipalitate. Litigiile dintre cele doua parti continua. Mariana Strambu a cerut prin ordonanta presedintiala sistarea lucrarilor dar cererea a fost respinsa. In paralele cele doua parti se judeca intr-un alt proces civil pe aceiasi pricina, vecina solicitand ca imobilul sa revina la starea initiala.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.