Hotii, hotii! Sute de angajati E.ON au protestat in fata sediului companiei

2317

@ Sute de angajati ai companiei EON atat cei din domeniul distrubutiei gazelor cat si din reteaua electrica au protestat azi in fata sediului din ansamblul Palas @ ‘’Avem salarii de mizerie iar angajatii mor din cauza lipsei investitiilor’’, au spus reprezentantii sindicatului

Inca o privatizare de success al Romaniei post-decembriste. Cu ironia de rigoare, aratam ca sute de angajati ai companiei E.ON au protestat astazi in fata cladirii pe cate compania o detine in cadrul Ansamblului Palas.’’Hotii, hotii!’’ a fost principala lozinca scandata de muncitorii companiei care au spus ca muncesc de ani de zile pe salarii mizere si isi risca viata din cauza lipsei investitiilor. Sa precizam ca au protestat atat cei care lucreaza in distributia gazelor (Delgazgrid) cat si cei din domeniul energiei electrice (E.ON Energie) ambele retele fiind preluate de EON dupa privatizarea Electrica Moldova SA si a Distrigaz Nord SA. ‘’Protestam pentru majorarea salariilor si pastrarea locurilor de munca. De asemenea suntem nemultumiti de faptul ca nu se realizeaza investitiile solicitate de ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie) si din aceasta cauza mor salariatii. Deja anul trecut am avut doua cazuri mortale, salariati care au decedat la locul de munca in urma unor accidente’’, a spus Cristian Munteanu, liderul de sindicat al salariatilor EON.
Jurnalistii Dezvauirea.ro au stat de vorba cu unul dintre muncitorii angajati de aproape 30 de ani in acesta companie (Electrica Moldova, EON Energie dupa ‘’privatizare’’). Acesta a spus ca in present castiga ca salariat, electrician la EON cat castiga un necalificat in 1982. ‘’Eu incasez net 1.500 lei pe luna. Uitati in decembrie am incasat 1.500 lei pe luna, cum sa am eu bani sa primesc uratorii de Revelion cu banii astia? Avem salarii mizere si nu vor sa le majoreze, ne sfideaza’’, a spus Valerica Chiriac, electrician la EON.
Sa mai precizam ca EON Energie a realizat in 2016 venituri de 4.823.634.172 (100 milioane euro) si un profit de 173.640.203 lei (40 milioane euro) iar Delgaz Grid a raportat venituri de 1.487.774.196 lei si 201.570.326 lei. Prin urmare compania EON a venit in Romania sa faca bani, sa exporte profitul si cam atat.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.