Final in dosarul de coruptie de la Pascani. DNA: „Pedepse cu inchisoare”

3014

@ Astazi a avut loc ultimul termen in dosarul de coruptie in care primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi, secretarul Consiliului Local, Mirce Zuzan si alti functionari din primarie au fost trimisi in judecata pentru ca au eliberat ilegal o autorizatie de constructie @ La finalul procesului, procurorul DNA a cerut ca inculpatii sa fie condamnati la pedepse cu inchisoarea

Final la Tribunal in dosarul de coruptie in care Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, secretarul Consiliului Local, Mircea Zuzan dar si alti functionari din primarie precum Elena Serghiuta- inspector la urbanism, au fost trimisi in judecata deoarece eu eliberat ilegal o autorizatie de construire pentru un fast-food, in beneficiul firmei Perla Neagra SRL, al carei administrator a fost de asemenea trimis in judecata. Judecatorii au precizat ca vor pronunta sentinta pe data de 1 martie. La acest ultim termen de judecata, conform procedurilor atat inculpatii cat si procurorul DNA au avut ultimul cuvant din acest proces. Cu aceasta ocazie, reprezentantul DNA a solicitat ca toti inculpatii sa fie condamnati. ‘’Din punctul nostru de vedere probele dovedesc savarsirea faptelor si vinovatia inculpatilor. Probele administrate in timpul cercetarii judecatoresti nu au relevant aspect noi si nu au schimbat situatia de fapt retinuta de parchet. De aceea solicitam condamnarea inculpatilor cu inchisoarea pentru fiecare fapta’’, a spus reprezentantul DNA care a adaugat ca este de acord si cu aplicarea unor pedepse cu inchisoarea cu suspendare.

Pantazi a semnat ca ”primarul”

Interesant este ca prin intermediul aparatorului sau, avocatul Daniel Atasiei, Pantazi a incercat sa se debaraseze de ceilalti inculpati adica de echipa sa incercand sa-si salveze singur pielea. „Primarul nu poate raspunde penal este inginer agronom functionarii compartimentelor de specialitate din primarie sunt direct raspunzatori de actul infractional. Nu s-a dovedit ca primarul a semnat autorizatia de construire in cunostinta de cauza”, a spus Atasiei.
Cu alte cuvinte in viziunea lui Atasiei care este si cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Pantazi ar trebui iertat deoarece este inginer agronom si nu stie procedurile de eliberare a autorizatiilor de constructie. Atunci de ce s-a mai facut primar si nu a ramas agronom? Si, de cand necunoasterea Legii te absolva de vina?
De altfel, si in cursul cercetarii judecatoresti, Pantazi a incercat ”sa se scoata” dand vina pe ceilalti functionari trimisi in judecata in acest dosar. „Eu am aflat la DNA ca sunt probleme in legatura cu aceasta autorizatie de construire, cu documentatia respectiva. La DNA mi s-a spus ca nu a fost obtinut acordul vecinilor. Pe mine nu m-a anuntat nimeni de la primarie ca documentatia este incompleta. „Analiza o face aparatul de specialitate din primarie. Daca a constatat nereguli in documentatie, compartimentul de specialitate din primarie trebuia sa o inapoieze solicitantului sa o completeze sau dupa caz sau o modifice”, a declarat Pantazi cand a fost audiat de judecatori.
Care sunt acuzatiile

Dupa cum am aratat mai sus Pantazi si functionarii au fost trimisi in judecata deoarece eu eliberat ilegal o autorizatie de construire pentru un fast-food in beneficiul SC Perla Neagra SRL. Autorizatia nu respecta prevederile din certificatul de urbanism, firma nu detinea intreaga suprafata pe care urma sa construiasca chioscul si nu fusese obtinut acordul vecinilor conform Legii. „In perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, inculpatul Pantazi Dumitru, In calitate de primar al municipiului Pascani, Impreuna cu inculpații Zuzan Mircea si Prisecaru Ovidiu-Ciprian, In exercitarea atribuțiilor de serviciu au semnat o autorizație de construire, in condițiile in care nu exista acordul scris, dat in forma autentica, de catre proprietarii unei cladiri Invecinate (forma ceruta de dispozițiile actelor normative in vigoare si prevazuta si In certificatul de urbanism aferent emis de Primaria municipiului Pascani)”, au aratat procurorii DNA.
Anchetatorii au mai aratat ca autorizația de construire a fost Intocmita de catre inculpata Elena Serghiuța, cunoscand neregulile de mai sus.” In perioada 26.06.2014 – martie 2015, aceeasi inculpata a facut mențiuni nereale pe documentația tehnica aferenta autorizației de construire, in sensul in care a atestat, in mod nereal, ca a vizat aceasta documentație anterior datei de 11.02.2013, desi aceasta documentație a fost depusa la Primaria municipiului Pascani dupa data de 26.06.2014″, a mai aratat DNA.
Constantin MAZILU

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.