Sefa de la Alergologie din Spiridon demisa ieri de justitie

3636

@ Medicul Liliana Veres, sefa sectiei de Alergologie si Imunologie din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon a pierdut procesul cu ANI care constatase ca aceasta s-a aflat in incompatibilitate @ In aceste conditii Liliana Veres nu mai poate fi sef de sectie

Cunoscutul medic Liliana Veres pierdut procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), institutia care constatase ca aceasta s-a aflat in incompatibilitate. Sentinta a fost pronuntata de Curtea de Apel, ieri 708/45/2018. In aceste conditii Liliana Veres nu mai poate ocupa functia de sef al Sectiei Clinice de Alergologie si Imunologie din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon cel putin trei ani. ANI constatase ca in perioada in care a condus sectia Veres a fost si administrator la o societate comercialea cu profil medical. ‘’Incepand cu data de 22 noiembrie 2016 detine simultan functia de medic sef sectie in cadrul Sectiei Clinice de Imunologie si calitatea de asociat unic si administrator la SC Livmed Center SRL incalcand astfel dispozitiile articolului 178 alin 1, litera g din Legea 95/2006’’, a constatat ANI.
Potrivit Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii persoanele care ocupa functii de conducere in spitalele de stat nu pot fi si administrator sau asociati in societatile comerciale cu capital privat.
Sentinta pronuntata ieri de Curtea de Apel nu este definitiva putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.