Polițist SAS condamnat cu amânare, la 5 ani după o bătaie cu un interlop. Talabă execută 8 ani pentru tentativă de omor

39114
Iulian Dumitras
Iulian Dumitras

@ Polițistul Iulian Dumitraș, cel care în noaptea de 27/28.01.2018, în jurul orei 04:20 s-a bătut cu Talabă in clubul Skin din Iași a fost condamnat deoarece l-a lovit pe interlop cu piciorul și cu pumnii

Sentință de condamnare la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru polițistul Iulian Dumitraș cel care în urmă cu 5 ani s-a bătut în clubul Skin cu Radu Constantin Holban zis Talabă (vezi aici). De asemenea, Iulian Dumitraș a fost obligat sa presteze o muncă neremunerată în folosul comunității și să-i achite lui Talabă daune morale de 3.000 euro. Sentința nu este definitivă putând fi atacată cu apel. Fiind o sentință cu amânare, pedeapsa nu afectează parcursul profesional al polițistului deoarece nu se aplica. Magistrații Judecatoriei l-au condamnat deoarece au constatat că, în timpul conflictului pe care l-a avut cu Talabă în noaptea de 27/28.01.2018, în jurul orei 04:20 în clubul Skin, loviturile sale au depășit granița autoapărării. Să reamintim că Iulian Dumitraș este campion la karate. ‘’ La faţa locului se aflau agenţii de pază, fiind asigurate condiţiile evitării unui iminent atac din partea persoanei vătămate asupra inculpatul, inculpatul fiind cel care, prin natura condiţiei fizice şi a metodelor de luptă foarte bine deprinse, l-a lovit pe numitul Holban Radu Constantin prin metoda NV, aplicându-i o lovitură foarte puternică la nivelul capului, lovitură care a avut ca efect imediat crăparea buzei superioare, continuând după aceea cu alte lovituri cu pumnul, tot în zona feţei, lovituri care, sub nicio formă şi cu nicio justificare, nu pot fi catalogate ca fiind executate în stare legitimei apărări , cu depăşirea limitelor legitimei apărări’’, au constatat magistrații Judecătoriei Iași.

După loviturile primite de la polițist, Talabă a avut nevoie de 9-10 zile de zile îngrijiri medicale. ‘’ Având în vedere leziunile constatate prin certificatul medico-legal nr. 16372/30.01.2018 atașat la dosarul de urmărire penală s-a evaluat gravitatea leziunilor suferite de aceasta printr-un număr de 9-10 zile îngrijiri medicale, se consideră îndeplinite condițiile pentru reținerea producerii urmării imediate specifice infracțiunii’’, au mai constatat judecatorii.

Iulian Dumitraș a fost trimis în judecată în anul 2019.

Talabă condamnat la 8 ani și 6 luni cu executare

După același conflict, Talabă a fost condamnat definitiv in urma cu doi ani la o pedeapsă de 8 ani și 6 luni cu executare pentru tentativa de omor. Asta deoarece, după bătaia din club, Holban l-a urmărit pe politist și l-a înjunghiat la poarta spitalului Sfântul Spiridon. ‘’ În dimineata zilei de 28.01.2018, in jurul orei 04.30, s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului „Sf. Spiridon”, unde victima Dumitraș Dorel Iulian se prezentase pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale ca urmare a unei vătămari anterioare, suferite intr-un club din municipiul Iasi, și, in intervalul orar 04.40-04.50, pe strada Nicolae Bălcescu, în apropierea barierei de la intrarea in spital, i-a aplicat mai multe lovituri cu un obiect taietor-intepator persoanei vatamate Dumitras Dorel Iulian, în zona temporală stânga, victima suferind un politraumatism cranio-facial obiectivat prin echimoze, plăgi, tumefacție, hemoragie subconjunctivala, hemotimpan, fractura temporala stanga cu pneumoencefalie, traumatism toracic obiectivat prin excoriatie si un traumatism al membrului superior stang obiectivat prin plaga injunghiata”, au arătat procurorii într-un comunicat de presa remis in ziua in care l-au trimis în judecată pe Talabă.

Politisti SAS batuti de luptatori K1 la comanda sefului lor. Ancheta bomba la IPJ Iasi. Video

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.