Exclusiv! Direcția Anticorupție a descins la Primăria Rediu. Funcționar reținut pentru șpagă

2161
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan

@ Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au prins-o astăzi în flagrant pe Petronela Susan, funcționară la serviciul de Urbanism din Primăria Rediu în timp ce lua mită pentru eliberarea unei autorizații de construire @ Polițiștii au luat-o pe sus și au dus-o la audieri @ Petronela Susan a fost reținută iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Iasi vor cere judecatorilor sa aprobe mandatul de arestare pentru 30 de zile

Petronela Susan, inspector de urbanism la Primăria comunei Rediu a fost prinsă în flagrant astăzi de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce lua mită pentru eliberarea unei autorizații de construire. Cunoaștem deocamdată ca autorizația viza o clădire cu cel puțin un etaj în plus față de parter. Potrivit unor surse, Petronela Susan a primit mită suma de 1.000 euro pentru eliberarea acestei autorizații. Aceasta a primit anterior 500 euro iar în momentul organizării flagrantului a ‘’încasat’’ diferența. Polițiștii DGA au condus-o la audieri pe Petronela Susan la Parchetul de pe lângă Tribunal. Petronela Susan a fost reținută iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Iasi vor cere judecatorilor sa aprobe emiterea mandatului de arestare pentru 30 de zile. Contactat telefonic primarul comunei Rediu a confirmat incidentul. ‘’În această după-amiază am fost înștiințat că în interiorul instituției noastre a fost realizat, de către DGA, un flagrant prin care s-a constatat că un funcționar cu vechi ștate vechi în administrația locală (acesta lucrând ani buni în serviciul de urbanism al primăriei Iași și ce circa 2 ani în cadrul specific al primăriei Rediu), că ar fi luat, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu și pentru care era remunerată de către stat. Voi pune la dispoziția organelor de anchetă, toate și oricare, informații, date și documente ce pot servi la aflarea adevărului în această cauză’’, a spus Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Petronela Susan s-a transferat la Primaria Rediu in primavera anului trecut de la Primaria Iasi dupa ce a fost inculpată de DIICOT tot intr-un dosar de coruptie. Primarul Grosu s-a mândrit pe Facebook cu o postare cu aceasta ‘’achizitie’’.

Divele din primărie se duc după Chirica in boxa acuzaților. Trei funcționare inculpate de DIICOT

 

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.