Reușită importantă pentru județul Iași: Costel Alexe anunță execuția primului tronson din Autostrada Unirii

3359

Contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 din Autostrada #A8, tronsonul Leghin Târgu-Neamț, a fost astăzi semnat la Ministerul Transporturilor. Acesta fiind finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Este primul tronson din #A8 care va intra în execuție și prevede:
– 29,9 km lungime totală
– 13 poduri
– 11 pasaje
– 2 viaducte
– 2 noduri rutiere: 1) DN15B (Vânători-Neamț) și 2) DN15C (Târgu Neamț)
– 4 spații de servicii
– 1 Centru Întreținere și Coordonare.
„Lucrurile pe care ni le-am asumat și le-am promis se înfăptuiesc prin semnarea contractului pentru proiectarea și execuția primului tronson din A8. Vestea și mai bună este că finanțarea prin PNRR a acestor 30 de km pe tronsonul Leghin
– Târgu Neamț înseamnă și un orizont de timp bine definit pentru finalizarea lucrărilor – sfârșitul anului 2026. După atâția ani de așteptare și promisiuni, avem, în sfârșit, siguranța că vom circula pe autostradă în următorii ani și că vom avea legătura promisă cu vestul țării, prin A8, și cu sudul țării, prin A7.
Trebuie să fac o scurtă trecere în revistă a etapelor acestui uriaș proiect de infrastructură pe care l-am susținut în toți acești ani, alături de colegii mei liberali:
– în perioada în care am fost deputat în Parlamentul României, am votat alături de toți colegii din #PNL, proiectul de lege care prevedea construirea cu prioritate a Autostrăzii A8 pe traseul Iași – Târgu Mureș.
– Ca ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, am reușit să deblochez componenta de mediu a proiectului autostrăzii A8.
– La sfârșitul anului 2020, la scurt timp după preluarea mandatului de președinte al Consiliul Județean Iași, am primit la Iași vizita ministrului Fondurilor Europene de la acea vreme, Marcel Boloș, și ne-am asumat atunci includerea ca propunere de finanțare prin PNRR a capetelor din sectorul montan din autostrada A8, după discuții și cu societatea civilă. Am fost ambasadorii constanți ai acestui proiect încă de la preluarea guvernării,
iar odată cu câștigarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași, echipa noastră a reprezentat Iașul în relația cu autoritățile centrale pentru susținerea celui mai important proiect de infrastructură rutieră a Moldovei. Este o reușită pentru comunitatea noastră și mă bucur că suntem în fața acestei etape care arată că toate eforturile de până acum au dat rezultate.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.