Ieşean strivit pe trecerea pentru pietoni! Şoferul TIR-ului a scăpat de puşcărie (EXCLUSIV)

228
Accident
Accident rutier

@ Un ieşean a sfârşit strivit pe o trecere pentru pietoni, iar şoferul TIR-ului a scăpat de puşcărie în urma accidentului rutier mortal @ Astfel, ieri, Valeriu Huţanu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă @ Şoferul, care a scăpat de puşcărie, a fost obligat la muncă în folosul comunităţii

Un ieşean a sfârşit strivit pe o trecere pentru pietoni, iar şoferul TIR-ului a scăpat de puşcărie în urma accidentului rutier mortal. Aşadar, ieri, Valeriu Huţanu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

Şoferul, care a scăpat de puşcărie, a fost obligat la muncă în folosul comunităţii. „Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entităţile aflate în subordinea Primăriei Municipiului Iaşi sau Consiliului Local Iaşi”, au afirmat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieşean strivit pe trecerea pentru pietoni în cadrul unui accident mortal

Procesul lui Valeriu Huţanu (38 de ani) a început pe data de 21 aprilie 2022. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Huțanu sub acuzația de ucidere din culpă. Oamenii legii au precizat că șoferul de TIR a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 4 ani, după producerea unui impact devastator în zona Baza 3. Anchetatorii ieșeni au considerat că șoferul a fost vinovat de producerea accidentului rutier mortal.

„Pe 10 august 2018, în jurul orei 12:20, inculpatul V.I.H. a condus ansamblul de vehicule format dintr-un cap-tractor marca MAN și semiremorca marca Wielton, pe strada Bucium, din municipiul Iași, dinspre zona Granit către Baza 3. La trecerea pentru pietoni marcată corespunzător şi semaforizată, amplasată după calea de acces în incinta parcării Carrefour Felicia, pe fondul nerespectării dispozițiilor legale, inculpatul l-a surprins și accidentat pe I.A.”, au declarat anchetatorii.

 

Victima a muritt după ce a fost dusă la spital

 

Procurorii au adăugat că victima traversa în mod regulamentar strada respectivă. „Bărbatul era angajat în traversarea străzii în mod regulamentar, pe marcajul pietonal și pe culoarea verde a semaforului electric destinat pietonilor. Victima a decedat pe 23 august 2018”, au încheiat oamenii legii.

În urma impactului devastator, martorii au telefonat la numărul pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată de un echipaj din cadrul SMURD și transportată la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.

Totuși, oamenii legii spun că victima ar fi suferit leziuni ce au dus la decesul acesteia. De-a lungul timpului, în zona respectivă au avut loc mai multe accidente rutiere grave.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.